Breaking News
Home » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΛΑΩΝ

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΛΑΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΛΑΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Μολάων θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 11-02-2010 και ώρα 09.00 π.μ. δεντροφύτευση δημοτικών –δασικών εκτάσεων σε τοπικά διαμερίσματα του Δήμου μας σε συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες – φορείς και τα σχολεία που εδρεύουν σε αυτόν.

Για το σκοπό αυτόν έχουν διατεθεί περίπου 7.500 δέντρα από την εταιρεία ΤΙΤΑΝ Α.Ε. ύστερα από ενέργειες του Δήμου.

Το πρόγραμμα της δεντροφύτευσης έχει ως εξής:

α) Για την περιοχή των Μολάων: άνωθεν του Γηροκομείου και στον δρόμο για την Εκκλησίας της Παναγίας.

β) για την περιοχή της Μεταμόρφωσης: άνωθεν του οικισμού στην περιμετρική ζώνη πυρασφάλειας.

Για τα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα η δεντροφύτευση θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια και τους συλλόγους, που θα γνωστοποιηθούν έγκαιρα.

Παρακαλούμε όλους του δημότες –πολίτες του Δήμου να συνδράμουν στη ανωτέρω προσπάθεια.

Ας δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας για τη φύση, υιοθετώντας ο καθένας μας όσα δέντρα μπορεί, αναλαμβάνοντας το φύτεμά τους και την περαιτέρω φροντίδα τους. Τώρα είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία να δείξουμε το πόσο νοιαζόμαστε για τον τόπο, όλοι ανεξαιρέτως, παιδιά, έφηβοι, ενήλικες, άνθρωποι της τρίτης ηλικίας.

Η φύση δεν ανήκει σε κανέναν μας, ανήκει σε όλους. Ο αέρας που αναπνέουμε είναι κοινός και δεν αγοράζεται, μπορεί όμως να βελτιωθεί με τους αγώνες μας και την αγωνιστικότητα μας. Κι όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Πλούταρχος, στα Ηθικά: «Οι βάσεις της αρετής βρίσκονται στη φύση, η καλλιέργειά της όμως είναι έργο της παιδείας. Η φύση χωρίς τη μάθηση είναι τυφλή».

Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων για την βοήθειά σας.

Ο Δήμαρχος Μολάων

Τσαγκάρης Ιωάννης

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση βροχόπτωσης, η δεντροφύτευση θα πραγματοποιηθεί

την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010.

2 comments

 1. “Ωραία”! Μήνυμα στα μικρά παιδιά. “Φύτεψε κι εσύ ένα δέντρο να δώσεις κι εσύ ζωή στη φύση και στον εαυτό σου” ή “Φύτεψε για να κάνεις κοπάνα”;
  Εθελοντισμός επίσης δεν είναι η εργάσιμες ώρες του δάσκαλου, του καθηγητή και του δημοτικού υπάλληλου με βόλτα στο βουνό. Οι παραπάνω πιστεύω, θα νοιώσουν καλύτερα όταν στερηθούν από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ τους. Τότε θα νοιώσουν καλύτερα.
  Τι είναι καλύτερα από τα δύο να πουν:
  2:00 η ώρα σχόλασα. Αφήστε τις τσάπες. Φεύγουμε!
  ή
  Άντε να φύγω λίγο νωρίτερα από τη δουλειά να βάλω κι εγώ κανα δεντράκι;

  Ευχαριστώ σαν δημότης κι εγώ την ΤΙΤΑΝ που μας έκανε το μεγάλο αυτό δώρο.
  Όλοι εμείς που δε μας θέλουν κάποιοι στη δεντροφύτευση, ευχόμαστε καλό κουράγιο σ’αυτούς που θα πιάσουν την τσάπα.
  Προσωπικά τους ευχαριστώ αλλά νοιώθω και μια πυκρία που δε θα έχω κι εγώ αναμνήσεις και υπερηφάνεια όταν μετα από χρόνια δεν κοιτάξω στο βουνό κάποιο νέο δάσος, όπως κοιτούν σήμερα κάποιοι 40άρηδες αυτό πάνω από το γηροκομείο και την Αγία Παρασκευή.
  molaitis

 2. Ας μην τα βλέπουμε όλα αρνητικά. Μακάρι να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή κι ας χαθεί μια εργάσιμη μέρα. Το κέρδος θα είναι μεγαλύτερο για όλους! Παιδεία δεν είναι μόνο τα μαθηματικά και η γραμματική. Μπράβο για την πρωτοβουλία και τη χορηγία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*