Breaking News
Home » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

Με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων της πρώτης χρονιάς λειτουργίας του ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μολάων, οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου ετοίμασαν μία πολύ όμορφη εκδήλωση στο κτήμα «Εσπερίδες» στους Μολάους.
Στην εκδήλωση μίλησε η προϊσταμένη του Ειδικού Σχολείου κ. Αλειφέρη Παναγιώτα με θέμα: «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση γιατί… η Διαφορά είναι δικαίωμα» .
Επίσης έγινε η παρουσίαση όλων των δράσεων που ανέπτυξε το σχολείο κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου λειτουργίας του π.χ. γιορτές 28ης, 17ης Νοέμβρη, γιορτή Χριστουγέννων , δημιουργία ημερολογίου 2010 και ατζεντών , δημιουργία site κ.τ.λ.
Παράλληλα στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε καλοκαιρινό παζάρι με διάφορα είδη που είχαν κατασκευάσει οι μαθητές του σχολείου σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό.
Στην εκδήλωση οι μαθητές του σχολείου με τη βοήθεια της μουσικού κας Μπέτυς Ρουμελιώτη και δύο μαθητών του Γυμνασίου Παπαδιανίκων τραγούδησαν το ’άσπρα καράβια τα όνειρα μας’ και το μη μιλάς άλλο γι αγάπη’’.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο, και όλοι τους καταχειροκρότησαν.
Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Γεράσιμος Πετρολέκας ,εκπρόσωπος του Παναγιότατου Μητροπολίτη μας κ Ευσταθίου , οι βουλευτές κ Αποστολάκος Γρηγόριος και Δαβάκης Αθανάσιος, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του και τη μικρή κορούλα τους, η Νομαρχιακή σύμβουλος κ Ματούλα Μπελεγρή, η οποία εκπροσωπούσε το Νομάρχη κο Φούρκα Κωνσταντίνο, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παραστεί, οι Δήμαρχοι Μολάων κος Τσαγκάρης Ιωάννης , Ασωπού κος Τριχείλης Ηρακλής, Ζάρακα κα Πριφτάκη Παναγιώτα και Μονεμβάσιας κος Μαστορόπουλος Νεκτάριος, η προϊσταμένη του 2ου Γραφείου Α/θμιας Εκπ/σης κα Κυριάκου Ματούλα, η οποία εκπροσωπούσε τον Περιφερειακό Δ/ντή κ. Πέτρο Μισθό και το Δ/ντη Εκπ/σης κο Βλάχο Αδαμάντιο που δεν κατάφεραν να παραστούν , ο κος Παπάς Νικόλαος, Σχολικός Σύμβουλος Γενικής Αγωγής 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ν. Λακωνίας , ο Δ/ντής της Εθνικής Τράπεζας Μολάων κος Ρουμάνης Σωτήριος με τη σύζυγο του, ο κος Βουνελάκης, Εκδότης και Δ/ντής της Εφημερίδας Φωνή της Μονεμβασίας με τη σύζυγο του , ο πρώην Δ/ντής του Δημ. Σχ. Μολάων κος Πραχάλης Κων/νος με τη σύζυγό του, οι πρόεδροι των Πολιτιστικών συλλόγων των δήμων Μολάων και Ασωπού, εκπρόσωποι των υπολοίπων φορέων , Δ/ντές Σχολείων, πολλοί εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.
Στον εξωτερικό χώρο του κτήματος υπήρχαν φουσκωτά και ο γνωστός σε όλους κλόουν Παφ πουφ διασκέδασε τους μικρούς φίλους που συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Την εκδήλωση κάλυψαν αφιλοκερδώς ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Ελλάδα TV και ο ραδιοφωνικός σταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ Νότιας Ελλάδας.
Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την ευαισθησία που δείχνουν σε τέτοια θέματα και ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, τόσο στον κύριο Αντώνη Φελούρη, Πρόεδρο και Δ/ντή του Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού ΕΛΛΑΔΑ TV, όσο και στην κα Μπέτυ Κολλιάκου και τον κο Σταθάκη Ηλία από τον Αντένα Νότιας Ελλάδος.
Επίσης ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στους Ραδιοφωνικούς σταθμούς του Νομού που πρόβαλαν την εκδήλωση και στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο τύπο για τις αναφορές τους σ’ αυτήν.
Ακόμα ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ αξίζει στους χορηγούς της εκδήλωσης Δήμους Ασωπού, Βοιών, Ζάρακα, Μολάων και Μονεμβασίας, τις τράπεζες Μολάων Αγροτική, Εθνική και Εμπορική, τα Ζαχαροπλαστεία Λιχούδη και Αφοί Δελήγιαννη, το κατάστημα WIND , το βιβλιοπωλείο Βιβλιαγορά , τα καταστήματα επίπλων ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ και ΑΦΟΙ ΠΑΝΑΡΙΤΗ, το κατάστημα παροχής υπηρεσιών κ.τ.λ Πούλος Δημήτριος, το κατάστημα αντλητικών συγκροτημάτων ΒΙΛΛΙΑΣ –ΝΤΟΒΟΛΟΣ, τα καταστήματα υποδημάτων και ετοίμων ενδυμάτων LA GRACE,το κατάστημα καλλυντικών και είδη δώρων DREAM CENTER, το κατάστημα ΦΩΤΟ ΣΙΑΧΟΣ και τη βιοτεχνία υποδημάτων –εμπόριο ΤΖΑΒΑΛΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, και ιδιαίτερα το κ Τζαβάλα υπεύθυνο της βιοτεχνίας, γιατί χωρίς τη βοήθεια του δεν θα καταφέρναμε να ετοιμάσουμε τα σανδάλια που διαθέσαμε στο παζάρι.
Τα έσοδα της εκδήλωσης, όπως είχε ανακοινωθεί και αρχικά θα διατεθούν για την αγορά παιδαγωγικού υλικού για το σχολείο.
Στο τέλος της βραδιάς όλοι οι παρευρισκόμενοι φάνηκε να συμφωνούν με την ομιλήτρια ότι: «Άτομα με ειδικές ανάγκες υπάρχουν, όταν η κοινωνία δεν έχει την υποδομή και την ευαισθησία να δεχτεί τις ιδιαιτερότητες κάποιων μελών της.
Ο σεβασμός στα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι δείκτης κοινωνικού πολιτισμού. Δεν αρκεί η συμπάθεια ούτε η ρητορεία αλληλεγγύης. Όσο τα άτομα με ειδικές ανάγκες γίνονται θύματα διάκρισης, απομόνωσης, εγκατάλειψης ή αδιαφορίας είμαστε όλοι ηττημένοι. Ο σεβασμός στην αναπηρία δεν είναι μόνο ζήτημα ανθρωπιάς αλλά είναι και ζήτημα δημοκρατίας γι’ αυτό μας αφορά όλους άμεσα και προσωπικά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πίσω από τη διαφορετικότητα η ομοιότητα είναι η μόνη αλήθεια που μας ενώνει όλους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*