Breaking News
Home » ΥΓΕΙΑ » Απάντηση εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων

Απάντηση εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων

Με μεγάλη μας έκπληξη, απογοήτευση, αλλά και αγανάκτηση ακούσαμε όλοι, μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής, το βουλευτή Λακωνίας κ. Γρηγοράκο Λεωνίδα να αναφέρεται απαξιωτικά στο έργο των υπαλλήλων του Νοσοκομείου μας και να ανακοινώνει σαφέστατα τη διοικητική συνένωση των Νοσοκομείων Μολάων και Σπάρτης.

Αναμφισβήτητα και κατά κοινή παραδοχή όλα τα νοσοκομεία παρουσιάζουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Το υπάρχον προσωπικό όλων ανεξαιρέτως των νοσοκομείων, σε καθημερινή βάση, δίνει τον υπέρμετρο –κυριολεκτικά- αγώνα του απ΄ όλα τα πόστα για να αντεπεξέλθει στα βεβαρημένα, λόγω έλλειψης προσωπικού καθήκοντά του, κάτι το οποίο ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει από κάποιον αμφισβητηθεί (πλην του κ. Γρηγοράκου), ούτε κάν από τους εκάστοτε υπουργούς.

Πολλές οι εκκλήσεις και οι αγώνες τόσο των πρωτοβάθμιων σωματείων όσο και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Νοσοκομεία (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.) για προσλήψεις προσωπικού, αλλά δυστυχώς μηδαμινή η ανταπόκριση των κυβερνώντων.

Ποιες οι ενέργειές σας κ. Γρηγοράκο, στην πρόσφατη έκκλησή μας για την πρόσληψη οδηγών ασθενοφόρων;

Ποια η σκοπιμότητα του Πανελλαδικού στιγματισμού, από μέρους σας, ότι δήθεν το προσωπικό του Νοσοκομείου μας είναι επαγγελματικά ανάξιο να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του; Ποια είναι αυτά τα τμήματα του νοσοκομείου, που όπως ανακριβώς διατείνεστε, δεν λειτουργούν, τη στιγμή που όλα τα τμήματα όχι απλά λειτουργούν αλλά υπερλειτουργούν.

Προφανώς γνωρίζετε πολύ καλά, αλλά επιμελώς και σκόπιμα αποκρύπτετε, ότι οι εταιρείες που θα μηχανογραφήσουν τα νοσοκομεία δεν έχουν επιλεγεί από τα ίδια τα νοσοκομεία αλλά κεντρικά από τις Υ.Π.Ε. και το Υπουργείο, παρέχοντας ελλιπή μηχανογραφικά προγράμματα ακόμα και σε σχέση με αυτά που λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα και που καθυστερούν τον κύκλο εργασιών του προσωπικού, χωρίς να μπορούν οι ίδιοι που τα επέλεξαν να δώσουν κάποια λύση στο πρόβλημα. Nα απολογηθούμε και γι αυτό κ. Γρηγοράκο; Είναι πολύ βολικό, αλλά όχι και δίκαιο, να τα φορτώνετε όλα στο ανθρώπινο δυναμικό χαρακτηρίζοντάς το εμμέσως πλην σαφώς ανάξιο.

Προς τι, οι διάφορες ανακρίβειες όπως, επί παραδείγματι, η δήθεν μη ύπαρξη λογιστών στο Νοσοκομείο και ως εκ τούτου η δυσχερής λειτουργία του; Γνωρίζετε πολύ καλά, κ. Γρηγοράκο, ότι το 50% των υπηρετούντων, στη διοικητική υπηρεσία, υπαλλήλων είναι πτυχιούχοι και μεταξύ αυτών στο Νοσοκομείο μας υπηρετούν δύο λογιστές και εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια το διπλογραφικό λογιστικό σύστημα, το οποίο, ίσως κάποια νοσοκομεία ακόμα και σήμερα δεν εφαρμόζουν. Οι δύο αυτοί υπάλληλοι, συνεπικουρούνται από εξωτερικό συνεργάτη μόνο για τη σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων τέλους χρήσης, όπως γίνεται και στο διπλανό μας Νοσοκομείο Σπάρτης (αφού έχουμε ακριβώς τον ίδιο συνεργάτη) και όπως ακριβώς γίνεται σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της Ελλάδας. Και βέβαια, είναι γεγονός ότι δεν επαρκούν, πράγμα που συμβαίνει σε όλα τα νοσοκομεία. Αν όμως κ. Γρηγοράκο γνωρίζετε έστω και ένα νοσοκομείο που να διαθέτει επαρκές προσωπικό (μια και αναφέρατε το γειτονικό μας Νοσοκομείο), αντί να κατηγορείτε τους υπαλλήλους του νοσοκομείου μας για τις συνέπειες αποφάσεων για τις οποίες ουδόλως ευθύνονται, σωστό και φρόνιμο θα ήταν να φροντίσετε να ενισχύσετε, από το πλεονάζον προσωπικό άλλων νοσοκομείων, και αυτό το νοσοκομείο της εκλογικής σας περιφέρειας αντί να επιδιώκεται την υποβάθμισή του.

Όσο για τους ισχυρισμούς σας ότι δεν γνωρίζουν οι υπάλληλοι του νοσοκομείου μας να συντάξουν τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, αν και προφανέστατα η πρόθεσή σας είναι απόλυτα απαξιωτική, ωστόσο, μόνο αστειότητα μπορεί να θεωρηθεί, ότι τρείς πτυχιούχοι υπάλληλοι, που υπηρετούν στο λογιστήριο, ξαφνικά μετά από πολλά χρόνια έγιναν ανίκανοι να συντάξουν έναν προϋπολογισμό.

Αλήθεια, κ. Γρηγοράκο, από πότε οι ισχυρισμοί «κάποιου χειρουργού», στον οποίο αναφερθήκατε μπορούν να θεωρούνται «αυθεντία»; Αληθεύει, βεβαίως, ότι υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις, ευτυχώς ελάχιστες, γιατρών, που αρέσκονται στο να συμπεριφέρονται αντιδεοντολογικά απευθυνόμενοι με απρεπείς χαρακτηρισμούς στο υπόλοιπο προσωπικό, να λειτουργούν ως να βρίσκονται στην ιδιωτική τους κλινική χωρίς να θέλουν να συμμορφώνονται με νόμους, διαταγές και εγκυκλίους του Υπουργείου, απαιτώντας εδώ και τώρα να γίνεται το δικό τους. Αν ο «κάποιος χειρουργός» έχει πρόβλημα ας απευθυνθεί κεντρικά εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Γιατί θα πρέπει να απολογούνται οι εργαζόμενοι για τις πολιτικές αποφάσεις και επιλογές στις οποίες και σεις ο ίδιος συμμετέχετε άρα και ευθύνεστε, όπως οι προσλήψεις προσωπικού, η μείωση του ύψους των προϋπολογισμών ή οι διορισμοί των διοικήσεων με τον συγκεκριμένο τρόπο που γίνονται και τις συνέπειες που όλα αυτά έχουν στη λειτουργία των νοσοκομείων;

Πώς, τόσο εσείς κ. Γρηγοράκο, όσο και ένα εκ των μελών του Δ.Σ. του Νοσοκομείου ανακοινώνετε δημόσια, διοικητική συνένωση – ουσιαστικά σπεύδοντας να προκαταβάλλετε εις βάρος του Νοσοκομείου μας– απόφαση του Υπουργού τη στιγμή που ο ίδιος ο Υπουργός το διαψεύδει;

Ποια άλλη η σκοπιμότητα αυτών των ενεργειών σας, παρά μόνο η υπονόμευση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Μολάων αφού η όποια συνένωση πραγματοποιείται πάντα εις βάρος του αδυνάτου; Σας ζητήσαμε, πολλάκις, να βοηθήσετε αυτή τη «κυψέλη υγείας» όπως λέτε, όχι να τη διαλύσετε με πλάγιους τρόπους.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να διαψεύσει όλες αυτές τις ανακρίβειες εις βάρος του προσωπικού και να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην τοπική κοινωνία και τους εργαζόμενους.

Για πολλοστή φορά δηλώνουμε ότι το Νοσοκομείο μας βρίσκεται στο κέντρο του Νομού, καλύπτει μεγάλη γεωγραφική και πληθυσμιακή περιοχή, απέχει πολλές ώρες από τα άλλα νοσοκομεία και θα αγωνιστούμε πρώτα ως πολίτες αυτού του τόπου και ύστερα ως εργαζόμενοι, όχι μόνο για τη διατήρηση αλλά και για την επέκτασή του ώστε να διασφαλίζεται το αναμφισβήτητο και άμεσο δικαίωμα πρόσβασης του κάθε πολίτη στις υπηρεσίες υγείας “.
Αποστολάκος Παναγιώτης Μανωλάκου φωτεινή Εκπρόσωποιεργαζομένων Π.Ο.Ε.ΔΗΝ

2 comments

 1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΡΙΦΤΑΚΗ

  ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ .
  ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ‘ ΧΘΕΣ Η ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΖΑΡΑΚΑ ΑΥΡΙΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ? AΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ? TIΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΕΙ…

 2. Α ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ!!!!!!!
  ΑΥΤΟΝ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ??????
  ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ??????
  ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΔΕΟΝΤΩΣ!!!!
  ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ…. ΜΑΣΑΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΑΡΑΜΑ???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*