Breaking News
Home » ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ » Συζήτηση για την Ελιά και το Λάδι στους Μολάους

Συζήτηση για την Ελιά και το Λάδι στους Μολάους


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και ώρα 18:00, στους Μολάους, Αίθουσα “ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ”, η Φεβρωνία Πατριανάκου, διοργανώνει συζήτηση για την Ελιά και το Λάδι, και μας προσκαλεί να μοιραστούμε τα προβλήματα, να ανταλλάξουμε εμπειρία και Ιδέες, να σχεδιάσουμε Σήμερα το Αύριο.

Για το θέμα θα μιλήσουν:

Βαγγέλης Διβάρης,

Ειδικός Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Σταύρος Βέμμος,

Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Βασίλης Καμβύσης,

Πρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής Χημικών Εμπειρογνωμόνων-ΣΕΒΙΤΕΛ

Μάκης Σειραδάκης,

Εμπορικός Διευθυντής ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗΣ

Δήμητρα Αλιέως,

Αγοραστής Ελαιολάδου στη Διεθνή Αγορά-Οικονομολόγος

Ιωάννης Γρηγοράτος,

Γεωπόνος-Μελετητής, Σύμβουλος Γεωργικών Επιχειρήσεων

Τη συζήτηση θα συντονίσει:

Γιώργος Στρατάκος,

Γεωπόνος MSc

Δήλωση Φεβρωνίας Πατριανάκου:

” Με 3.000 τόνους απούλητο λάδι στη Λακωνία από την τελευταία ελαιοκομική περίοδο, με την τιμή του να δυσκολεύεται να κρατηθεί πάνω από τα 2 €, με το κόστος του παραγωγού διαρκώς να επιβαρύνεται με ευθύνη της Πολιτείας, με την αδυναμία διείσδυσης στις ξένες αγορές παρά το συγκριτικό μας πλεονέκτημα της υψηλής ποιότητας, με την ανεπάρκεια και την αναποτελεσματικότητα των αναπτυξιακών προγραμμάτων να διασυνδέσουν αποτελεσματικά την παραγωγή, την τυποποίηση και την εμπορία, ξεκινά μια ελαιοκομική περίοδος γεμάτη ανασφάλεια και χαμηλές προοπτικές.

Είναι η κατάλληλη ώρα να συζητήσουμε.

Για την ισχυρή τοποθέτηση στις εξαγωγικές αγορές προτεραιότητας, για τα νέα αναπτυξιακά προγράμματα, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, για την αύξηση της παραγωγικότητας, για τις νέες καλλιεργητικές τεχνικές, για τη γευσιγνωσία και τα συστήματα ιχνηλασιμότητας, για μεγαλύτερη απόδοση τιμής ανταποκρινόμενη στην υψηλή ποιότητα.

Γιατί η ελιά και το λάδι έχουν μέλλον με ισχυρές αποδόσεις.

Γιατί η Λακωνία δικαιούται να ανοίξει τη συζήτηση και να αποτυπώσει την Αλήθεια του παραγωγού.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*