Έπιασε 4,28 ευρώ το λακωνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο του Α.Σ Μολάων Πακίων

Έπιασε 4,28 ευρώ το λακωνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο του Α.Σ Μολάων Πακίων

Στην τιμή των 4,28 ευρώ το κιλό αγόρασε ποσότητα 70 συνολικά τόνων έξτρα παρθένου ελαιολάδου περσινής εσοδείας (2016-2017), σύμφωνα με πληροφορίες του AgroNews, η εταιρεία Χελιώτης ΑΕ, από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μολάων-Πακίων.

Πρόκειται για την πρώτη τιμή μετά το καλοκαίρι στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, γεγονός που δίνει ένα τέμπο ανοδικό και για το φρέσκο προϊόν που ακολουθεί.Πρόκειται για την πρώτη τιμή μετά το καλοκαίρι στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, γεγονός που δίνει ένα τέμπο ανοδικό και για το φρέσκο προϊόν που ακολουθεί

Πρόκειται για την πρώτη τιμή δημοπρασίας, μετά το καλοκαίρι, που αφορά ποσότητες έξτρα παρθένου λακωνικού προϊόντος, γεγονός που αν μη τι άλλο δείχνει και ένα στίγμα για τη νέα ελαιοκομική περίοδο 2017-2018, που έρχεται.

Σημειώνεται ότι μέσα στον Αύγουστο η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην Λακωνία, σύμφωνα με στοιχεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μολάων, κυμάνθηκε μεταξύ 4,15 και 4,22 ευρώ το κιλό.

Όσον αφορά τη νέα σοδειά, οι πληροφορίες δίνουν για το νομό Λακωνίας, ικανοποιητική από άποψη όγκου παραγωγή, αλλά σε καμιά περίπτωση αντίστοιχη της μεγάλης ανθοφορίας των δέντρων.

ΠΗΓΗ…http://www.agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *