Ανακοίνωση Μολαικού για ανάρμοστη συμπεριφορά φιλάθλων

Ανακοίνωση Μολαικού για ανάρμοστη συμπεριφορά φιλάθλων

κατάλογος
Στις 14 Μαρτίου 2015 διεξήχθη ο αγώνας μεταξύ των ομάδων ΑΣΤΕΡΑ ΒΛΑΧΙΩΤΗ και ΜΟΛΑΙΚΟΥ.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα και συγκεκριμένα στο δεύτερο ημίχρονο, ομάδα οπαδών της γηπεδούχο ομάδας (όχι φιλάθλων, διότι δεν επρόκειτο για φίλαθλους) επιδόθηκε εν χορό σε ένα από τα συνήθη υβριστικά συνθήματα που μέχρι τώρα έχουμε συνηθίσει και ανεχτεί να ακούμε στις περισσότερες κερκίδες των ομάδων.
Οι ύβρης αυτές που ακουστήκαν αφορούσαν στοχευμένα παίχτη της ομάδας μας και τα λόγια του συνθήματος ήταν: _ _ _ _ _ _ σε γ_ _ _ _ ε στο μ_ _ _ί της μάνας σου χοροπηδάμε!!!
Αυτό το σύνθημα ακουγότανε για 30 σχεδόν συναπτά λεπτά.
Στη κερκίδα θα μπορούσαν να παρευρίσκονταν γυναίκες μητέρες και μικρά παιδιά. Ως σωματείο ζητούμε συγγνώμη στους φιλάθλους και των δυο ομάδων που παραβρίσκονταν στον αγώνα καθώς επίσης και στους Λάκωνες φιλάθλους που δεν καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια να απομονώσουμε και να καταστείλουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Καταντήσαμε με την ανοχή μας ένα από τα ωραιότερα αθλήματα να γίνει πεδίο συγκρούσεων και κάθε τύπου βίας, όλοι μας έχουμε προβλήματα αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούμε να εκτονωνόμαστε κατά αυτό τον τρόπο στις κερκίδες των γηπέδων.
Αυτό όμως τελείωσε.
Ζητούμε από τα όργανα της ΕΠΣ Λακωνίας να πάρουν στα σοβαρά τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες τους στον αγωνιστικό χώρο και μιλάμε για τους άμεσα υπεύθυνους της ομαλής διεξαγωγής των αγώνων, παρατηρητές αγώνων και διαιτητές.
Ζητούμε από όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Λακωνίας να μην επιτρέπουν τέτοιου είδους βία και συμπεριφορές στους αγωνιστικούς χώρους.
Zητούμε την από δω και στο εξής παραδειγματική τιμωρία όλων των σωματείων αρχής γενομένης όπου και όταν συμβεί από το δικό μας σωματείο
Παρακαλούμε τους φίλαθλους να προσπαθήσουν να διαχειριστούν καλύτερα το πάθος και τις συγκινήσεις που προσφέρει το ποδόσφαιρο.
Αφορμή για την συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν στάθηκε μόνο το συγκεκριμένο υβριστικό σύνθημα αλλά και η μη καταγραφή του συμβάντος από το διαιτητή στο φύλλο αγώνος και τον παρατηρητή στην έκθεσή του με την δικαιολογία ότι: (απόσπασμα επακριβώς από την έκθεση παρατηρητή) «στο 20΄, 30΄,40΄,65΄,75΄,80΄, οι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδος έριχναν βαρελότα στην κερκίδα τα οποία έκαναν τόσο θόρυβο που δεν μπορούσα ούτε το σφύριγμα του διαιτητή να ακούσω.»

Για το ΔΣ , ο Πρόεδρος
Βίλλιας Γεώργιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *