ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΑΚΙΩΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ







Την Παρασκευή 24 Ιουνίου έγινε στην πλατεία των Πακίων αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου.
Διοργανωτές αυτού του γεγονότος ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πακίων, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μολάων και ο Δήμος Μονεμβασίας.
Η αναπαράσταση έγινε με πολλή μεγάλη επιτυχία. Το κείμενο και τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε η φιλόλογος καθηγήτρια του Γυμνασίου Παπαδιανίκων κυρία Κουρμπέλα Ευγενία. Τους χορούς παρουσίασε το χορευτικό συγκρότημα της κυρίας Φανής Κολλιάκου «Οι Μύλοι».
Τους ρόλους υποδύθηκαν με μεγάλη επιτυχία μαθητές των Μύλων, η εργοθεραπεύτρια και η ψυχολόγος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μολάων, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πακίων, καθώς και αρκετοί πακιώτες. Όλοι, μικροί και μεγάλοι δούλεψαν με μεράκι και καταχάρηκαν το αποτέλεσμα.
Κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης, τα δρώμενα συνόδευε με μουσική και τραγούδια του γάμου, η ορχήστρα του Γιώργου του Κόκορη.
Οι παραβρισκόμενοι μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να ξαναθυμηθούν τα παλιά, ενώ οι νεώτεροι να μάθουν τα παραδοσιακά έθιμα του γάμου.
Έγινε αναβίωση των εθίμων της προξενήτρας, του αρραβώνα, το προικοσύμφωνο, το πιάσιμο των προζυμιών, τα προικιά, το στόλισμα της νύφης, το ξύρισμα του γαμπρού, και το γλέντι του γάμου.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα και καταχειροκρότησαν τους ηθοποιούς και τους διοργανωτές.
Την παρουσίαση των δρώμενων έκανε αφιλοκερδώς ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Μακρής. Κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης δίπλες, παραδοσιακό γλυκό του γάμου, μοιράζονταν στους θαμώνες.
Μετά το τέλος της αναβίωσης ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με φαγοπότι και χορό. Πάνω από 500 άτομα γλέντησαν μέχρι τα ξημερώματα.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μολάων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *