Απέρριψαν την πλειοδοτική προσφορά οι ελαιοπαραγωγοί Αγίων Αποστόλων


Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε τελικά η πρώτη δημοπρασία της χρονιάς που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στους Αγίους Αποστόλους, καθώς η πλειοδοτική προσφορά διέψευσε τις προσδοκίες των παραγωγών, που επέλεξαν τον δρόμο της υπομονής, παρά τη δεδομένη πίεση που επικρατεί εξαιτίας της μειωμένης ρευστότητας.

Η πρόταση του πλειοδότη (Αφοί Χελιώτη Ο.Ε) για 2,65 ευρώ το κιλό απορρίφθηκε ομόφωνα από τους ελαιοπαραγωγούς.Η πρόταση του πλειοδότη (Αφοί Χελιώτη Ο.Ε) για 2,65 ευρώ το κιλό απορρίφθηκε ομόφωνα από τους ελαιοπαραγωγούς.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση του πλειοδότη (Αφοί Χελιώτη Ο.Ε) για 2,65 ευρώ το κιλό απορρίφθηκε ομόφωνα από τους παραγωγούς και η πώληση δεν πραγματοποιήθηκε. Η δημοπρασία αφορούσε ελαιόλαδο εσοδείας 2013/14, 92 τόνων οξύτητας έως 0,5 προερχόμενο κατά 95% από την ποικιλία Αθηνολιά και 5% Κορωνέικη.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίων Αποστόλων, Παναγιώτη Μπατζάκη, «ο συνεταιρισμός είναι σε θέση να δώσει κάποιες προκαταβολές στους παραγωγούς και να πραγματοποιήσει αργότερα τις πωλήσεις, αφού έχει αποθήκες 850 τόνων, ωστόσο συνήθως οι υποχρεώσεις πιέζουν για πωλήσεις και οι παραγωγοί δεν αντέχουν».
Σημειώνεται πως πέρυσι στην αντίστοιχη δημοπρασία η τιμή του πλειοδότη είχε διαμορφωθεί στα 2,91 ευρώ το κιλό. Όσον αφορά το μαυρολίσιο ελαιόλαδο, οι πρώτες πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν στα 2,60 έως 2,65 ευρώ το κιλό, ενώ στη συνέχεια οι τιμές υποχώρησαν στα 2,50 έως 2,55 ευρώ το κιλό. Η συγκεκριμένη ποικιλία καλλιεργείται στη δυτική Πελοπόννησο και χαρακτηρίζεται από την πολύ χαμηλή οξύτητα.
πηγηhttp://www.agronews.gr/agora/eboreumata/arthro/103772/aperripsan-tin-pleiodotiki-prosfora-oi-elaioparagogoi-agion-apostolon/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *