Αποκριάτικες Εκδηλώσεις στη Νεάπολη

Αντίδοτο στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε η καλή διάθεση και η μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων στις αποκριάτικες εκδηλώσεις της Δημοτικής Ενότητας Βοιών .


Με το άνοιγμα του Τριωδίου ντύθηκε αποκριάτικα η πόλη.

Την Τσικνοπέμπτη ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βατίκων και ο Ναυτικός Όμιλος Βατίκων διοργάνωσαν τσίκνισμα στη πλατεία της Νεάπολης κερνώντας τον κόσμο μεζέδες προσφορά του «Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ» αλλά και των συλλόγων.To κρασί ήταν προσφορά του Δημάρχου Μονεμβασίας κυρίου Ηρακλή Τριχείλη. Βατικιώτες οργανοπαίχτες διασκέδασαν τον κόσμο μέχρι αργά το βράδυ συμμετέχοντας αφιλοκερδώς στην εκδήλωση.


Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Γονέων του 1ουΔημοτικού Σχολείου Νεάπολης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βατίκων διοργάνωσαν ένα διαφορετικό παιδικό πάρτυ.
Με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής λιλιπούτειοι καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους της Νεάπολης με περισσή αποκριάτικη διάθεση καταλήγοντας στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου όπου συνέχισαν με κέφι, μουσική, κεράσματα και παιχνίδια τη αποκριάτικη γιορτή τους.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου ακολούθησε μια ακόμη επιτυχημένη καρναβαλική εκδήλωση από την Οργανωτική Επιτροπή Βατικιώτικου Καρναβαλιού και το Νομικό Πρόσωπο. Παραδοσιακός γάμος με προικιά φορτωμένα σε άλογα, έφιππη νύφη, «μετανιωμένος» γαμπρός, πεθερικά, κουμπάροι, θείοι και θείες εξ’Αμερικής, παπάδες, καλεστικοί κι ακάλεστοι, πανέρια με πλαστό, κουραμπιέδες και μπομπονιέρες περιδιαβαίνουν τις γειτονιές της Νεάπολης ακολουθώντας την Φιλαρμονική που ηγείτο της πομπής με τραγούδια του Γάμου, κάνοντας να ανοίγουν πόρτες και παράθυρα και χαμογελαστά πρόσωπα να κερνούν και να ραίνουν με ρύζι και ροδοπέταλα. Ο γάμος «τελέστηκε» στη πλατεία κι ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι με ψητά αρνιά τα όποια προσέφεραν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βατίκων και Ελίκας, το κατάστημα κατεψυγμένων Παν.Λιάρου και οι κ. Αργύρης Τζερεφός και Δημ. Δελακοβίας.

Την επομένη το κέφι συνεχίστηκε με την, εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, καθιερωμένη παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων θεμάτων από όλη τη Δημοτική Ενότητα Βοιών. Μικροί και μεγάλοι, σύλλογοι και σχολεία, παρέες και μη, παρέλασαν με πρωτότυπα και καλοδουλεμένα θέματα όπως κάθε χρόνο άλλωστε! Ιδιαίτερο τόνο στη παρέλαση έδωσε η φιλαρμονική. Εντυπωσιακή και κεφάτη η παρουσίαση από το Γιώργο και τη Χριστίνα Μπαρμπάγιαννη πλαισιωμένη από την ιδιαίτερα κεφάτη μουσική του Dj Δημήτρη. Έκπληξη της ημέρας ακροβάτες και ταχυδακτυλουργοί που διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους κλείνοντας ευχάριστα την όλη εκδήλωση.

Αν και ο καιρός δεν ήταν συνεργάσιμος την Καθαρά Δευτέρα, φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα προσφέρθηκαν στη στοά κάτω από το Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης αφού η «παράγκα» έμπασε νερά.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Τριχείλης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Κουτσονικολής, κ. Πετράκης,κ. Κολλιάκος,η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα. Αλειφέρη ο Αντιπρόεδρος του Νομικού προσώπου κ. Μαυρομιχάλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Προεδροι Τοπικών Κοινοτήτων ,Εκπρόσωποι Φορέων του Δήμου .

ΤΟ «Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ», Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ , ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, Ο Dj και ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΝ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2013…

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *