ΑΤΛΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ vs ΑΠΟΕΛ 63-42

ΑΤΛΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ vs ΑΠΟΕΛ 63-42

Χωρίς τίτλο
5η αγωνιστική, πρωταθλήματος Παίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Β’ φάση.

Μετά από 88 ημέρες του ημερολογίου, οι παίδες του ΑΠΟΕΛ γνώρισαν την ήττα. Ήξεραν πως είχαν δύσκολη αποστολή απέναντι στην ομάδα του ΑΤΛΑ που διαθέτει παίκτες με – μπασκετικώς- καλά σωματικά προσόντα.
Ο αγώνας δεν διεξήχθη σε γήπεδο της Καλαμάτας, αλλά της Μεσσήνης και ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση λόγω αργοπορίας των διαιτητών Νάστου και Ζερμπίνη. Με δυνατές άμυνες ξεκίνησε και τελείωσε η 1η περίοδος. Η πίεση σε όλο το γήπεδο, τελικά, ευνόησε τον ΑΤΛΑ, αφού στα πρώτα 15′ βρέθηκε να προηγείται με 28-10. Εκεί, ο ΑΠΟΕΛ με αλλαγές, σωστότερη άμυνα, πολλά κλεψίματα κι αιφνιδιασμούς, πήρε σερί 12 πόντων μειώνοντας σε 28-22. Προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ, αλλά μετά το 33-28 ήρθε η κούραση κι οι φιλοξενούμενοι με πιο καθαρό μυαλό άρχισαν να διευρύνουν τη διαφορά . Το 3ο δεκάλεπτο ο ΑΤΛΑΣ προηγούταν 44-35. Στην τελευταία περίοδο ο πίνακας του σκορ κόλλησε για τους Μολαΐτες . Οι πρώτοι πόντοι του της 3ης περιόδου «άργησαν» 6 ολόκληρα λεπτά κι επόμενο ήταν η καλύτερη εφετινή ομάδα της Καλαμάτας να πάρει μια εύκολη νίκη.
Τα συμπεράσματα που βγήκαν για τους νικητές, ήταν πως διακρίναμε πολλές προσωπικές αρετές γι’ αυτά τα ψηλά παιδιά, αλλά με μικρή έλλειψη ομαδικότητας. Αν «δέσουν» λίγο ακόμα μεταξύ τους, έχουν σταθερότητα και συνειδητοποιήσουν πως οι «100άρες» της 1ης φάσης ανήκουν στο παρελθόν, ίσως κάνουν μια καλή πορεία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα!
Οι Αποελιστές δίδαξαν «πάθος». Κοίταξαν στα μάτια τους αντιπάλους, αλλά με καθυστέρηση 15 λεπτών… Λάθη έγιναν, αλλά ποτέ δε σταμάτησαν να κυνηγούν το καλύτερο. Είχαν «πολυφωνία με βάθος πάγκου» (αγωνίστηκαν όλοι), είχαν ψυχολογική υποστήριξη από την κερκίδα και στη Μεσσήνη, αλλά κυρίως για το πάθος που έδειξαν μπορούμε να πούμε πως το πρώτο χαμένο τους παιχνίδι, ήταν ένα από τα καλύτερά τους!
Από τη μια λοιπόν, είχαμε τα μέτρα ύψους και τις 100στάρες στο ιστορικό του Άτλα κι από την άλλη τους παθιασμένους Αποελιστές. ΑΡΙΘΜΟΙ vs ΠΑΘΟΣ σημειώσατε «1».
ΑΤΛΑΣ: (Προπ. Κορογώνας) Βουγιούκας, Σμυρνης 2, Μπούνας 8 (1τρ), Καρμοίρης, Μελάς 13 (1τρ), Κονταργύρης, Καρούτας, Λαμπρινός, Μαυροειδής 3, Γεωργουλάκος 13, Κατσαρέας 18, Κομπότης 6.
ΑΠΟΕΛ: (Προπ. Παπαδάκης) Β. Σταματάκος 12 (1τρ), Γκοβάτσος 4, Γ. Σταματάκος 5 (1τρ), Κατσινόπουλος, Ντανάκας 4, Σταθάκης, Πουλάκης, Τσαρούχας 3 (1τρ), Μανωλάκος 6, Θεοδωρακάκος, Φαφλιάς 8.
Δεκάλεπτα: 18-8, 28-22, 44-35, 63-42
Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση του ΑΠΟΕΛ θα ήταν ο Α.Ο. ΘΟΥΡΙΑΣ, στους Μολάους την προσεχή Δευτέρα 16-2, αλλά οι Μεσσήνιοι δήλωσαν αδυναμία και δε μπορούν να ταξιδέψουν. Δεν ξέρουμε τους λόγους που είχε ορισθεί το παιχνίδι σε εργάσιμη/σχολική ημέρα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως ο ΑΠΟΕΛ έκανε αυτό το ταξίδι το περασμένο Σάββατο κι είναι αποφασισμένος να το πραγματοποιήσει άλλες 3 φορές που

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *