Για το μέλλον πάνε οι ρυθμίσεις των 100 δόσεων, το αφορολόγητο 12.000 ευρώ και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

Η προεκλογική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για καθιέρωση αφορολόγητου ορίου 12.000 ευρώ και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, απουσιάζουν από το κείμενο που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης στους εταίρους. «Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι πρόγραμμα τετραετίας. Αυτό που πετύχαμε είναι ένα τετράμηνο διαπραγμάτευσης στο οποίο θα νομοθετήσουμε συνετά», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός.

Συγκεκριμένα οι 100 δόσεις θα γίνουν, «αλλά υπάρχουν κάποιες πολύ καλές ιδέες από οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει ακόμα πιο έξυπνο αυτό το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις. Οι ανακοινώσεις μας για αυτό το ζήτημα θα ακολουθήσουν μετά από 1-2 εβδομάδες».

Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μην αλλάξει μέσα στο 2015», καθώς «είναι ένας απαράδεκτος φόρος». Δεν προσδιόρισε όμως χρονικά πότε θα γίνει αυτή η αλλαγή. Κύριο «αγκάθι» είναι το γεγονός ότι έχει δημοσιονομικό αντίκτυπο αλλά και αντίκτυπο στον τρόπο που έχει συμφωνηθεί να γίνεται η επεξεργασία με τους θεσμούς.

Για το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, σημείωσε ότι αυτό θα αποφασιστεί σε συνδυασμό με τον γενικό προγραμματισμό της κυβέρνησης μετά τον Ιούνιο. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι:
– Με τη νέα κλίμακα το αφορολόγητο θα αυξηθεί στα 12.000 ευρώ για τα φετινά εισοδήματα
-Δεν θα αλλάξει η παρακράτηση του φόρου και
-Ο συμψηφισμός θα γίνει με την εκκαθάριση της δήλωσης του 2016.

πηγη….http://www.agrotypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *