Εαρινή αιμοδοσία 17 Απριλίου 2013 στην Ελιά

Εαρινή αιμοδοσία  17 Απριλίου 2013  στην Ελιά

Την πρώτη αιμοδοσία της χρονιάς πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός – Ναυταθλητικός Σύλλογος Ελαίας « Η Βιανδίνη» την  προσεχή Τετάρτη 17 Απριλίου 2013,  6-8 μ.μ. στο χώρο εκδηλώσεων του Συλλόγου (σχολείο).                                                                                           Οι υπεύθυνοι αιμοδοσίας, Αντώνης Καρούνης, Γιάννης Καρυτσιώτης και Τάσος Τεσσέρης   προετοίμασαν  τα πανό, τα ανάρτησαν στη πλατεία της Ελιάς και θα προβούν στη πλήρη ενημέρωση των Αιμοδοτών μας παλαιών και νέων τηλεφωνικώς.                                                                                                                                       Όλοι ΤΟ  γνωρίζουμε Αιμοδότες και μη, ότι το αίμα δεν αγοράζεται, ούτε πουλιέται, είναι προσφορά αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας και οι ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ  ΜΑΣ  το αποδεικνύουν σε κάθε κάλεσμα μας, με την συμμετοχή και το νοιάξιμο  τους  στην αιμοδοσία του Συλλόγου.
Ενημέρωση για τους νέους αιμοδότες.
Το αίμα είναι ζωή. Μόνο ο άνθρωπος μπορεί να το προσφέρει σε άλλο άνθρωπο. Είναι χρέος όλων μας να καταλάβουμε τη σημασία αυτής της προσφοράς.                     
Κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει αιμοδότης εφόσον είναι υγιής και έχει ηλικία μεταξύ 18 και 62 χρονών.
Η διάρκεια της αιμοληψίας είναι μόνο πέντε λεπτά (5’) και γίνεται πάντα με συσκευές μιας χρήσης.
Μόνο δέκα λεπτά (10’) χρειάζεται ο οργανισμός για να αναπληρώσει το αίμα που του έχει αφαιρεθεί.
Η συχνότητα που μπορεί ένας Αιμοδότης να δίνει αίμα είναι κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες. Συνήθως οι Αιμοδότες δίνουν αίμα τρεις φορές τον χρόνο.
Χρειάζεται περίσκεψη και οικονομία για το που και πότε δίνει ένας Αιμοδότης το αίμα του. Πρώτα καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας του δίνοντας αίμα για τα παιδιά του, τους γονείς του, τον ή την σύζυγο του και τα αδέλφια του.
                                 ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΙΜΑ ΣΩΖΕΙΣ ΖΩΕΣ.                                                                                 
αυτό κάνε τον Αιμοδότη έναν ιδιαίτερα μοναδικό Άνθρωπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *