ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ Α.Σ.Ε ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΚΑΛΑΣ












Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εμπορική αποστολή στη Ρωσία στην οποία συμμετείχε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εσπεριδοειδών Αγίου Γεωργίου Σκάλας Λακωνίας – Sparta Orange.
Στην εμπορική αποστολή που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία στην Μόσχα και διήρκησε από 12 έως 17 Σεπτεμβρίου, συμμετείχαν 35 ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους του τουρισμού των βιοτεχνικών ειδών και των τροφίμων (ελαιόλαδο, κρασί, οπωρωκηπευτικά κλπ).

Ο Συνεταιρισμός Sparta Orange συμμετείχε στην αποστολή με τον πρόεδρο του Πέτρο Μπλέτα και τον αντιπρόεδρο Ευστράτιο Λεϊμονίτη και ήταν η μοναδική επιχείρηση που εκπροσωπούσε την Πελοπόννησο αλλά και τα εσπεριδοειδή.
Κατά τη διάρκεια της αποστολής οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών της Μόσχας Word Food Moscow 2010, αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες μια που πρόκειται για μια διεθνούς εμβέλειας έκθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση αυτή συμμετέχουν τα τελευταία χρόνια περισσότερες από 1100 εταιρείες από τον χώρο των τροφίμων από 55 διαφορετικές χώρες.

Στο πλαίσιο της έκθεσης οι εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με 10 επιχειρήσεις εμπορίας εσπεριδοειδών της Ρωσίας (8 της Μόσχας και 2 της Αγ. Πετρούπολης) και να συζητήσουν λεπτομερώς όλους τους όρους συνεργασίας.
Το μόνο που απομένει σε εκκρεμότητα είναι η διαμόρφωση των τιμών εμπορίας, λίγο πριν την έναρξη της συγκομιδής, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εμπορικές συμφωνίες και να ξεκινήσει η συνεργασία.
Απαράβατος όρος που θέτουν πλέον όλοι οι εισαγωγείς από τις χώρες του εξωτερικού είναι η αγορά πιστοποιημένου προϊόντος, τομέας στον οποίο ο Συνεταιρισμός Sparta Orange διαθέτει πλέον το συγκριτικό πλεονέκτημα, μια που ήδη πιστοποιήθηκε από τον περασμένο Αύγουστο η πρώτη ομάδα 42 παραγωγών του Συνεταιρισμού, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ολοκληρωμένης διαχείρισης GLOBALGAP.
Σύμβουλος Ποιότητας του Συνεταιρισμού είναι η εταιρεία συμβούλων FCS Consulting, και επιβλέποντες γεωπόνοι η Λίνα Χαρβούρου και ο Μιχάλης Κολοκούρης της εταιρείας Γεωχώρος. Η επιθεώρηση αξιολόγησης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τον διαπιστευμένο και αναγνωρισμένο διεθνώς, φορέα πιστοποίησης Lloyd’s Register Quality Assurance.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *