Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις ανθρωποκτονιών ηλικιωμένων γυναικών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασιάς

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις ανθρωποκτονιών ηλικιωμένων γυναικών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασιάς

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις ανθρωποκτονιών ηλικιωμένων γυναικών, οι οποίες έγιναν το Φεβρουάριο και τον Ιούνιο του 2013, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασιάς  
Δράστης αυτών είναι ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του, κίνητρο των οποίων ήταν η ληστεία 
Συνελήφθη μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ενώ τον βαραίνουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία και παράβαση της Νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς και τα όπλα
Επιπλέον εξιχνιάστηκε μία υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού, η οποία είχε γίνει τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, στην ίδια περιοχή
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 22χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με τη μία από τις δύο ανθρωποκτονίες 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, δυο υποθέσεις ανθρωποκτονιών ηλικιωμένων γυναικών, οι οποίες είχαν διαπραχθεί  το Φεβρουάριο και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας.

Δράστης είναι ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος συνελήφθη στις 12-7-2013 το βράδυ, στους Μολάους Λακωνίας και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, της ληστείας, καθώς και της παράβασης της Νομοθεσιάς για τους Αλλοδαπούς και τα όπλα, ενώ κατά τη διάρκεια της εξέτασης του ομολόγησε τις πράξεις του.

Οι δυο υποθέσεις διερευνήθηκαν αναλυτικά από τις αστυνομικές Αρχές και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση, αξιοποίηση και διασταύρωση των στοιχείων, που συλλέχθηκαν μεθοδικά από φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους, εξακριβώθηκε ότι ο 22χρονος είναι ο δράστης των δυο ανθρωποκτονιών .

Την πρώτη ανθρωποκτονία τη διέπραξε ο 22χρονος την 15-2-2013, με θύμα μια 70χρονη ημεδαπή, η οποία είχε βρεθεί νεκρή εντός της οικίας της, στον Άγιο Δημήτριο Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας. Τη δεύτερη ανθρωποκτονία τη διέπραξε την 22-6-2013, με θύμα μια 82χρονη ημεδαπή, η οποία είχε βρεθεί νεκρή εντός της οικίας της,  στην περιοχή «Κεραμωτή» της Αγγελώνας Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, έχοντας τραύμα στο λαιμό από αιχμηρό αντικείμενο. 

Όπως επίσης προέκυψε, κίνητρο του 22χρονου και στις δύο περιπτώσεις, ήταν η ληστεία, καθώς και από τις δύο οικίες είχε αφαιρέσει χρήματα και χρυσαφικά.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε επιπλέον ότι ο 22χρονος, την 10-1-2013 το απόγευμα, στη θέση «Σιδεριάς» του Αγίου Δημητρίου Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, σε ποιμνιοστάσιο 80χρονου ημεδαπού, τραυμάτισε αυτόν με τη χρήση σωματικής βίας και του αφαίρεσε χρήματα και τα κλειδιά του οχήματος του.

Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική του δράση, είχε αποσπάσει από τα θύματα χρήματα και κοσμήματα, που η αξία τους ξεπερνά τις 2.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, χθες το απόγευμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αντικείμενα, που είχε αφαιρέσει από την οικία της 82χρονης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής του στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *