Η αναπαράσταση της πυρπόλησης της τούρκικης γόλετας στη Μονεμβασιά

Η αναπαράσταση της πυρπόλησης της τούρκικης γόλετας στη Μονεμβασιά

DSC_0211

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015 έλαβε χώρα η αναπαράσταση της πυρπόλησης της τούρκικης γόλετας, από τα ελληνικά πλοία. Πρόκειται για την αναπαράσταση ενός πολεμικού ναυτικού επεισοδίου και συγκεκριμένα για την πυρπόληση μιας τουρκικής γολέτας, δηλαδή ενός ιστιοφόρου σκάφους από τα ελληνικά πλοία ξημερώματα της 1ης Ιουλίου 1821, γεγονός που επέδρασε καταλυτικά στη μετέπειτα εξέλιξη της πολιορκίας της πόλης. Ο Δήμος Μονεμβασίας εδώ και δώδεκα χρόνια πραγματοποιεί το παραπάνω δρώμενο με τη καθοριστική συμβολή του Αλιευτικού Συλλόγου Μονεμβασίας «το Λαλούδι».
Η βραδυά συνεχίστηκε με συναυλία από τη λαϊκή ορχήστρα της φιλαρμονικής Δ.Ε. Μολάων.

Στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση του εθελοντικού οργανισμού το «Χαμόγελο του παιδιού», ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά για την ενίσχυση των πυρόπληκτων της περιοχής των Βατίκων.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, η Ταξίαρχος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου κυρία Κωνσταντίνα Κορώνη, ο Αντισυνταγματάρχης κ. Χαράλαμπος Συναδινός, ως εκπρόσωπος του Διοικητή του ΚΕΕΜ, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μονεμβασίας κ. Δημήτριος Χουσάκος και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων και του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας, του Λιμενικού Σταθμού Μονεμβασίας και του Ν/Γ.

«Όλοι πορεύονται με τη συνείδηση του πλούτου της κληρονομιάς μας, που ένας κρυφός αγωγός αιώνων εκχύνει αδιάκοπα μέσα μας» όπως λέει ο Ελύτης για τον ελληνισμό, ενώ ο Γιάννης Ρίτσος αναφέρει: « Εμείς δεν ορίζομεν τίποτες. Του Θεού μαθές τα πάντα. Α θέλει σας παραδίνει κάστρο, σπίτια, βιος και το τρανό κλειδί της έμπασης».

Η Απελευθέρωση της Μονεμβασίας να αποτελέσει το πέρασμα από το «εγώ στο εμείς», το δρόμο για τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ενώ η μοναδικότητα και η ιδιαιτερότητα του Κάστρου που αποτελεί σπουδαίο πολιτιστικό αγαθό, να είναι η πύλη για την ανάδειξη των ηθικών αξιών και δυνάμεων
πηγη κειμένου www.monemvasianews.g

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *