Η φλόγας της ελπίδας των Special Olympics στους Μολάους


Την Τετάρτη 22 Ιουνίου είχαμε την εξαιρετική τιμή να καλωσορίζουμε τη φλόγα των σπέσιαλ Ολύμπικς, τη φλόγα της Ελπίδας στην έδρα του δήμου Μονεμβασίας στην πόλη των Μολάων και στο κάστρο της Μονεμβασίας.
Όπως είπε η Δημοτική Σύμβουλος κυρία Αλειφέρη στο καλωσόρισμά της: οι αθλητές που συμμετέχουν στους παγκόσμιους αγώνες των Σπέσιαλ Ολύμπικς που θα γίνουν στην Αθήνα είναι πρωταθλητές στα ρεκόρ του στίβου αλλά πάνω απ όλα πρωταθλητές στα ρεκόρ της ζωής, ρεκόρ που πρέπει όλοι να θυμηθούμε αντλώντας από μέσα μας δύναμη ώστε να μπορέσουμε ν ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες ιδίως σ΄ αυτή τη χρονική περίοδο της κρίσης ,μας λένε να προσπαθούμε με θάρρος ,μας λένε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, μας δείχνουν το δρόμο και τον τρόπο, μας διδάσκουν τον αυτοσεβασμό και τον αλληλοσεβασμό. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για όσα μας προσφέρουν.
Στην πόλη των Μολάων η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από το ΕΠΑΛ και κατέληξε μπροστά στο πνευματικό κέντρο, όπου δύο λαμπαδηδρόμοι των Σπέσιαλ Ολύμπικς άναψαν το βωμό που είχε τοποθετηθεί εκεί γι΄ αυτό το σκοπό.
Ακολούθησε μια σεμνή αλλά συνάμα εντυπωσιακή τελετή που συγκίνησε και συνεπήρε όλους τους παραβρισκόμενους. Τους αθλητές χαιρέτησε εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας στην πόλη των Μολάων ο Αντιδήμαρχος κύριος Κολλιάκος και ο Αντιδήμαρχος κύριος Βουνελάκης στο Κάστρο της Μονεμβασίας.
Την τελετή ετοίμασε το θεατρικό εργαστήρι του Γυμνασίου και Λυκείου Μολάων. Η δε φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας Μολάων έπαιξε τον Εθνικό Ύμνο και συνόδεψε τους αθλητές μετά τη λήξη της τελετής στην έξοδο της πόλης.
Στη συνέχεια οι λαμπαδηδρόμοι μεταφέρθηκαν στη Γέφυρα Μονεμβασίας όπου μια καινούρια λαμπαδηδρομία ξεκίνησε με τερματισμό την πλατεία του Ελκόμενου στο Κάστρο Μονεμβασίας.
Εκεί τους υποδέχθηκε η φιλαρμονική των Δημοτικών Ενοτήτων Ασωπού και Μονεμβασίας παίζοντας τον ύμνο των Σπέσιαλ Ολύμπικς. Στη συνέχεια η γνωστή διεθνώς φήμης ελληνοαμερικανίδα καλλιτέχνιδα Νάντια Γουάιμπεργκ ερμήνευσε με τη μαγευτική φωνή της τραγούδια του Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και πολλών άλλων διεθνούς φήμης συνθετών.
Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Δήμου Μονεμβασίας και της οργανωτικής επιτροπής των Σπέσιαλ Ολύμπικς της Αθήνας.
Στο τέλος δόθηκε μικρή δεξίωση προς τιμή των λαμπαδηδρόμων και των συνοδών τους.
Όλοι δήλωναν ενθουσιασμένοι από την υποδοχή και τη φιλοξενία που τους έγινε.
Το βράδυ της ίδιας μέρας έγινε, με μεγάλη επιτυχία, συναυλία στην πλατεία του Ελκόμενου από τη Νάντια Γουάιμπεργκ.
Μπλουζάκια με το σήμα των Σπέσιαλ Ολύμπικς μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στις λαμπαδηδρομίες.
Την επιμέλεια των παραπάνω τελετών είχε το υπό δημοσίευση Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μονεμβασίας υπεύθυνο για θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *