«Καταγγελία για τη μη δωρεάν μεταφορά των προνηπίων στην 70η Εκπαιδευτική Περιφέρεια».

«Καταγγελία για τη μη δωρεάν μεταφορά των προνηπίων στην 70η Εκπαιδευτική Περιφέρεια».

 Μετά τη λήξη του σχολικού έτους 2011-2012 έγιναν οι εγγραφές των προνηπίων και των νηπίων και αυτές ολοκληρώθηκαν το Σεπτέμβριο.Στις 17-09-2012 ο Διευθυντής Π.Ε. Λακωνίας(σχετ.:6181/17-9-2012/Δ/νση  Π.Ε. Λακωνίας) ζητούσε από τους/τις διευθυντές/ντριες και τους/τις προϊσταμένους/νες επικαιροποίηση των στοιχείων στα δρομολόγια των μαθητών/τριών ,καθώς και των νηπίων/προνηπίων. Μετά από δύο μήνες ,ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου  θυμήθηκε να επικαλεστεί υπουργική απόφαση (σχετ:Οικ.2822/Περιφέρεια Πελοποννήσου)και να στείλει τα προνήπια στο σπίτι τους!Δε σκέφτηκε καθόλου ότι έχουν δημιουργηθεί ήδη τα τμήματα στα νηπιαγωγεία της 70ης Εκπαιδευτικής περιφέρειάς μας ,καθώς και τον προγραμματισμό που έχουν κάνει οι γονείς των παιδιών αυτών.Τα προνήπια δεν είναι «πακέτα» ,όποτε θέλουμε να τα εντάσσουμε για να λειτουργήσουν ή να επαναλειτουργήσουν τμήματα,σχολεία και παραρτήματα και όποτε θέλουμε να τα αφήνουμε εκτός  του σχολείου.Είναι παιδικές ψυχές!Ουδέποτε εφαρμόστηκε η υπουργική απόφαση για τη μη δωρεάν μεταφορά των προνηπίων από τον τόπο διαμονής τους στην πλησιέστερη σχολική μονάδα.Η διοίκηση για μία ακόμη φορά επικαλούμενη τη  δύσκολη οικονομική συγκυρία θίγει τον κάθε πολίτη ξεχωριστά, αλλά και την εκπαίδευση.
             Το Δ.Σ. του συλλόγου σας ενημερώνει ότι σε αρκετά νηπιαγωγεία, συνεχίζεται και καλώς συνεχίζεται η δωρεάν μεταφορά των προνηπίων.
Καλούμε τους συλλόγους γονέων να δημοσιοποιήσουν τις αντιδράσεις τους και από κοινού να παρέμβουνε για να υπάρξει    δωρεάν μεταφορά των παιδιών τους.
Καλούμε  τη Διδασκαλική Ομοσπονδία να παρέμβει και να πιέσει για τη δωρεάν μεταφορά όλων των προνηπίων.

Η Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Παπαδοπούλου Ελισάβετ                                              Συμεών Τζούβαλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *