Με επιτυχία η διάλεξη για τις ”αλλεργίες της Ανοιξης” στην Ελιά

Με επιτυχία ο Πολιτιστικός -Ναυταθλητικός Σύλλογος Ελαίας “Η Βιανδίνη” πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα: Αλλεργίες και Αλλεργίες της άνοιξης . Ομηλητής ο Αλλεργιολόγος γιατρός κ. Παναγιώτης Παπαλεξανδρακος.
Μεταξύ άλλων ακούσαμε τον γιατρο να μας λέει ότι οι αλλεργίες, ταλαιπωρούν ένα μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων παγκοσμίως και ιδιαίτερα τους κατοίκους του δυτικού ημισφαιρίου (ανεπτυγμένες χώρες). Τα τελευταία μάλιστα χρόνια, οι διαστάσεις των διαταραχών αυτών παίρνουν τη μορφή επιδημίας (και ιδιαίτερα τις μέρες της Ανοιξης), επηρεάζουν τις καθημερινές ασχολίες και υποχρεώνουν τον κόσμο να απευθύνεται σε ειδικούς γιατρούς.
Οι αλλεργίες, είναι συστηματικές ή τοπικές διαταραχές που οφείλονται σε αντιδράσεις υπερευαισθησίας του οργανισμού απέναντι σε μιά ατέλειωτη ποικιλία υπεύθυνων παραγόντων (αντιγόνων) . Αυτοί οι παράγοντες μετρούνται σε χιλιάδες και η εντόπισή τους σε κάθε άτομο, είναι μία μακρόχρονη και επίπονη προσπάθεια. Μερικοί απο αυτούς είναι η γύρη διαφόρων λουλουδιών, σκόνη, φτερά και τριχώματα πουλιών και ζώων, δηλητήρια φιδιών και εντόμων, μικροοργανισμοί,τροφές, απορρυπαντικά, ρούχα, καλλυντικά, μέταλλα, φάρμακα κλπ. Τόσο το θέμα , όσο και η ανάπτυξη του απο τον ομηλητή κ. Παναγιώτη Παπαλεξανδράκο ήταν ενδιαφέρουσα και πολύ ενημερωτική.
Την διάλεξη και τον Σύλλογο τίμησαν με την παρουσία τους , η Αντιπεριφεριάρχης κ. Ντία Τζαννετέα, ο Εφημέριος της Ελιάς πατέρας Βασίλειος Παπασωτηρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μολάων κ. Κων/νος Μαυρομιχάλης, η Πρόεδρος Νομ.Προσώπου Δήμου Μονεμβασίας κ Παν/τα Αλειφέρη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Μολάων κ. Γιάννης Κολιάκος , τα μέλη του Συλλόγου και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *