Με επιτυχία στέφθηκε εκδήλωση για το Μπάσκετ στους Μολάους

 

Η διπλή εκδήλωση Μπάσκετ, που συνδιοργάνωσαν, ο Δήμος Μονεμβασιάς, ο Α.Π.Ο.Ε.Λ. και η  Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., το Σάββατο 12 Απριλίου 2014, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προπόνηση επίλεκτων αθλητών, υπό την επίβλεψη του Ομοσπονδιακού Προπονητή κ. Κώστα Μίσσα και του Προπονητή της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., κ. Αναστάσιου Δαμιανού, στο Κλειστό Δ.Σ. Βλαχιώτη  και συνεχίστηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Μονεμβασιάς, , το βράδυ του Σαββάτου και ώρα 7 μ.μ., στους Μολάους με την διεξαγωγή Ημερίδας με θέμα ΄΄Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ & Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ΄΄,  .
Ήταν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες, εξειδικευμένες και πιο κατατοπιστικές Ημερίδες, που έχουν πραγματοποιηθεί στην Λακωνία και φυσικά στους Μολάους, αφού οι ομιλητές, καθήλωσαν το αθλητικό και όχι μόνο ακροατήριο, δίνοντας μια νέα διάσταση και αλλάζοντας τα μέχρι σήμερα τουλάχιστον δικά μας δεδομένα, γύρω από τον Αθλητισμό και την Καλαθοσφαίριση.    
Την έναρξη της ημερίδας χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Μονεμβασιάς, κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο Πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. κ. Γιάννης Κουτραφούρης και ο Πρόεδρος του Α.Π.Ο.Ε.Λ. κ. Ιωάννης Φαφλιάς.
Ομιλητές της Ημερίδας ήταν η υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βίνα Μαλάμα, η οποία παρουσίασε με πολύ εύληπτο τρόπο την ομιλία της για τη ζωή στο διαδίκτυο για παιδιά και εφήβους, παρουσιάζοντας τα θετικά και τα αρνητικά του διαδικτύου και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν οι γονείς να προσεγγίσουν το θέμα.
Στη συνέχεια μίλησε ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός με ειδίκευση στις αθλητικές κακώσεις, κ. Ιωάννης Γιαννακόπουλος, ο οποίος μίλησε για την αθλητιατρική υποστήριξη των νέων αθλητών και πόσο σημαντική για την πορεία του παιδιού είναι η σωστή και συνολική εξέτασή του, ενώ παρουσίασε αναλυτικά και όλες τις συνήθεις αθλητικές κακώσεις και σημείωσε πώς αυτές μπορούν να αποφευχθούν με την προπόνηση σε σωστό περιβάλλον και με τον σωστό εξοπλισμό.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Τεχνικός Σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας & Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Νέων Ανδρών, κ. Κώστας Μίσσας, με θέμα «Προγραμματισμός – Ανάπτυξη νεαρών αθλητών – κοινωνικές προεκτάσεις», ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το πώς πρέπει να προσεγγίζονται τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους, ενώ αναφέρθηκε και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των γονιών στην εξέλιξη ενός αθλητή.
         Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Ηρακλής Τριχείλης, Δήμαρχος Μονεμβασιάς, ο κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος Αντιδήμαρχος του Δημοτικού Διαμερίσματος Μολάων, ο κ. Ευθύμιος Κοντοσταθάκος, Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Μολάων, τα μέλη του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μονεμβασιάς, οι κ.κ. Βασίλειος Φούσιας και Γεώργιος Αποστολάκης, ο κ. Μιχάλης Καρούνης, Πρόεδρος του Τοπικού διαμερίσματος Πακίων, ο Πρόεδρος  κ. Γιάννης Κουτραφούρης και μέλη του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.
         Επίσης την Ημερίδα παρακολούθησαν πλήθος διοικητικών παραγόντων και προπονητών από όλους τους αθλητικούς χώρους,  καθώς και αθλητές και αθλήτριες  με τους γονείς τους.
Στο πέρας της ημερίδας, η οργανωτική επιτροπή απένειμε  τιμητικές πλακέτες στους ομιλητές, ενώ εκ μέρους της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. επιδόθηκε στον Δήμαρχο Μονεμβασιάς κ. Ηρακλή Τριχείλη, η φανέλα της Εθνικής Ομάδας και μια μπάλα που θα του θυμίζει τα νεανικά του χρόνια και στον Α.Π.Ο.Ε.Λ. μια αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά του στην Ανάπτυξη και Προβολή της Καλαθοσφαίρισης.
            Η Οργανωτική Επιτροπή της Ημερίδας, για μια ακόμη φορά εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες, σε όλους όσους παρευρέθησαν και παρακολούθησαν την Ημερίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *