Με καλοκαιρινή διάθεση και αισιοδοξία για το μέλλον,η γιορτή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μολάων

Με καλοκαιρινή διάθεση και αισιοδοξία για το μέλλον,η γιορτή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μολάων

PAN_5227
Με καλοκαιρινή διάθεση και αισιοδοξία για το μέλλον, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μολάων, αποχαιρέτησε την Κυριακή 12 Ιουνίου στους Μολάους, τη σχολική χρονιά 2015 -2016.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν με πολλή αγάπη και κέφι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, συμμετείχε φιλικά η καταξιωμένη Λάκαινα τραγουδίστρια Αναστασία Μουτσάτσου.
Η γιορτή έγινε στο κτήμα «ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ» και συμμετείχαν πάνω από 500 άτομα.

Η διευθύντρια του σχολείου Παναγιώτα Αλειφέρη καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους γιατί αποφάσισαν να περάσουν το Κυριακάτικο απόγευμά τους παρακολουθώντας τη γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Σχολείου Μολάων.
Aναφέρθηκε επίσης στην αγάπη και το αγκάλιασμα που έχει δεχθεί το Ειδικό Σχολείο από τη ευρύτερη κοινωνία από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του, και απηύθυνε κάλεσμα προς όλους, να διαδώσουν την ύπαρξη των Σχολείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και να παροτρύνουν γονείς που έχουν παιδιά που χρειάζονται ειδική εκπαίδευση ,να μη διστάσουν να τα γράψουν στα Ειδικά σχολεία. Μόνο έτσι θα δώσουν την ευκαιρία τα παιδιά τους, να δεχτούν την εκπαίδευση που δικαιούνται και που τους αξίζει.
Εκ μέρους του Παναγιότατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου χαιρετισμό απηυθηνε ο πατέρας Σταύρος Βαράς εφημέριος της Ενορίας Συκιάς ο οποίος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μητροπολίτη μας.
O Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, μίλησε για τη γιορτή και τόνισε τη βοήθεια και τη στήριξη του Δήμου στα άτομα με ειδικές δεξιότητες.
Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λακωνίας κ. Πέτρος Νταλιάνης τόνισε το σημαντικό έργο της ειδικής αγωγής και ανακοίνωσε ότι έχει γίνει αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας για προαγωγή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μολάων από διθέσιο σε τετραθέσιο, λόγω του αυξημένου αριθμού των μαθητών του.
Χαιρετισμούς επίσης απεύθυναν ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης , η εκπρόσωπος της Αντιπερειφεριάρχη Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας κ. Ματούλα Μπελεγρή και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας Ταξίαρχος Γιώργος Μαρουδάς.
Ο κ. Μαρουδάς συνοδευόμενος από το Διοικητή του αστυνομικού τμήματος Μολάων κ.Παναγιώτη Γιάννου και εκπρόσωπο της Ένωσης Αστυνομικών Λακωνίας ,παρέδωσαν συμβολικά μέρος των πλαστικών καπακιών που έχουν συγκεντρώσει, για να τονίσουν ότι ενισχύουν και αυτοί την καμπάνια συλλογής πλαστικών καπακιών, που έχει ξεκινήσει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μολάων ,το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μονεμβασίας ,καθώς και πολλά νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Μονεμβασίας με σκοπό την προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων.
Ο μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, με πολύ κέφι και χαρά παρουσίασαν την όμορμη καλοκαιρινή γιορτή που ετοίμασαν και όλοι τους καταχειροκρότησαν.
Η Αναστασία Μουτσάτσου έκλεισε τη γιορτή με τη μελωδική της φωνή, τραγουδώντας γνωστές επιτυχίες.
Κλείνοντας τη γιορτή η Προϊσταμένη του Σχολείου, παρουσίασε όλους τους συναδέλφους της και τους ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία που είχε μαζί τους, αλλά και για την αγάπη και την υπευθυνότητα που έδειξαν προς τους μαθητές του Σχολείου καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Ευχαρίστησε επίσης τους χορηγούς ,τους δωροθέτες της γιορτής, καθώς και όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίησή της.
Πολλή συγκινητική ήταν η στιγμή που η ομάδα μικρών της ακαδημίας του αθλητικού σωματείου «Μολαικός», με τη συνοδεία του προπονητή τους Παναγιώτη Κοντάκου και του εκπροσώπου του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γρηγόρη Πανουτσόπουλου, έφθασαν στο χώρο της εκδήλωσης, για να προσφέρουν ένα χρηματικό ποσό στο σχολείο, καθώς και μία μπάλα ποδοσφαίρου υπογεγραμμένη από όλους τους παίκτες ,ένα λάβαρο με το σήμα της ομάδας και ένα ζευγάρι αθλητικά ποδοσφαιρικά παπούτσια.
Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία τους αυτή, αλλά και για την ευαισθησία τους απέναντι στις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους έκτος των παραπάνω, ο αιδεσιμολογιότατος Πατέρας Νικόλαος Δελακοβίας, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε Μολάων, ο Πρόεδρος της Δ.Κ Μολάων, οι Πρόεδροι Τ.Κ Ασωπού και Πακίων, Διευθυντές Σχολείων, εκπαιδευτικοί, Πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ 2016

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *