Με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις λήξης των δραστηριοτήτων τού Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Παπαδιανίκων

Με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις λήξης των δραστηριοτήτων τού Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Παπαδιανίκων

11651334_866267156776274_734090855_n

Στην έναρξη τού Καλοκαιριού και μετά από μία γεμάτη δημιουργική χρονιά παρουσιάστηκαν, την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015, τα περισσότερα Τμήματα Δραστηριοτήτων του τοπικού Συλλόγου, σε μια ατμόσφαιρα που ταξίδεψε μουσικοχορευτικά τον κόσμο που κατέκλυσε τον πανέμορφο χώρο εκδηλώσεων τού Δημοτικού Καταστήματος στα Παπαδιάνικα.

Η Πρόεδρος τού Συλλόγου, καλωσόρισε αρχικά όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, τον κ. Δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη, τον Εφημέριο της Ενορίας Παπαδιανίκων Πατέρα Νικόλαο, τον Εφημέριο Ενορίας Φοινικίου, Πατέρα Παναγιώτη, τον κο Αντιδήμαρχο Γιάννη Σουρλά, την Πρόεδρο του ΝΠΠΑ κα Παναγιώτα Αλειφέρη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κο Στάθη Βελιώτη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κο Πιερρή Παπαδάκη, τον Δ/ντή του Δημοτικού Σχολείου Παπαδιανίκων κο Μελέτη Τσαρούχα, τη Δ/ντρια του Γυμνασίου Παπαδιανίκων κα Άννα Νικολαϊδου, τη Δ/τρια του Νηπιαγωγείου Παπαδιανίκων κα Παναγιώτα Καραγάνη, τη Δ/ντρια του Παιδικού Σταθμού Παπαδιανίκων κα Νεκταρία Αλειφέρη, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πακίων Μιχάλη Καρούνη, την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ασωπού κα Μαριάνα Σταθάκη, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Παπαδιανίκων κα Μαρία Μαυρομάτη, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Παπαδιανίκων και Πρόεδρο του Προοδευτικού Συλλόγου Φοινικίου «Η Αγία Τριάς» κα Ελένη Βλάχου-Μερτζάνη, τους Εκπαιδευτικούς, τους Γονείς, τους Φίλους και τα Παιδιά.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο ταξίδι του Συλλόγου κατά την περασμένη χρονιά και εξέφρασε ευγνωμοσύνη σε όλους όσοι συνέβαλλαν στην καλή και σταθερή του πορεία, ως εξής:

– Στον Δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη για την καθολική βοήθειά του και την αίσθηση ασφάλειας που άλλωστε προσφέρει σε όλους τους αντίστοιχους φορείς τού Δήμου.
– Στον Εφημέριο Ενορίας Παπαδιανίκων Πατέρα Νικόλαο για τη στήριξή και τις συμβουλές του.
– Στον Αντιδήμαρχο Γιάννη Σουρλά για την καθημερινή παρουσία του και μέριμνά του.
– Στους εργαζόμενους τού Δήμου Μονεμβασίας σε Μολάους, Ασωπό και Παπαδιάνικα.
– Στους Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων, Παιδικών Σταθμών και Γυμνασίου Δημοτικής Ενότητας Ασωπού, κ.κ. Μαρία Κρητικού, Μελέτη Τσαρούχα, Άννα Νικολαϊδου, Φωτεινή Κληρονόμου, Νεκταρία Αλειφέρη και Παναγιώτα Καραγάνη για την αλληλεγγύη τους, καθώς και στους Εκπαιδευτικούς με ξεχωριστή αναφορά στην κα Κυβέλη, Δημοτικό Σχολείο Παπαδιανίκων.
– Στους Δασκάλους των Δραστηριοτήτων του Συλλόγου για την άριστη σχέση που έχουν χτίσει με όλους.
– Στους Δασκάλους τού Παλλακωνικού Αθλητικού Συλλόγου Παγκρατίου Okinawa Karate Jiu-Jitsou στους Μολάους, κ.κ. Χάιδω Κατσουρίνη και Γιάννη Λάγγη για την πολύτιμη και ποιοτική «ανάταση» που έδωσαν στα Τμήματα Ρυθμικής Γυμναστικής.
– Στους Επαγγελματίες Παπαδιανίκων και Πλύτρας για την βοήθειά τους.
– Στους Τοπικούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς Antenna και Planet.
– Στη Μαρία Αποστολάκου, ως δεξί χέρι τού Συλλόγου.
– Στις Γυναίκες των Τμημάτων Γυμναστικής και Παραδοσιακών Χορών για την αισιοδοξία τους.
– Στους ανώνυμους φίλους που έχουν τα χέρια τους και τα σπίτια τους ανοιχτά για τον Σύλλογο.
– Στην νεολαία Παπαδιανίκων για την έμπρακτη θετική της ενέργεια και το χιούμορ.
– Στους Γονείς για την εμπιστοσύνη τους.
– Στα Παιδιά από τα Παπαδιάνικα, την Πλύτρα, τον Ασωπό, το Φοινίκι, τη Δαιμονιά, τις Δημοτικές Ενότητες Μολάων και Μονεμβασίας που συμμετέχουν στις δραστηριότητες, για τη δύναμή τους.

Ιδιαίτερη αναφορά, έκανε η Πρόεδρος τού Συλλόγου Θεοδούλη Σπυριδάκου, στα Μέλη τού ΔΣ, Βαγγελίτσα Τσαγκλή, Γιώτα Μολλά, Αδαμαντία Σουρλά και Δημήτρη Καλαπόθο για τη στήριξή τους, με κόστος πολλές φορές την προσωπική και εργασιακή τους ζωή. Ξεχωριστά αναφέρθηκε στην Μάρθα Καμαρινού-Μολλά, τη γυναίκα που αποτελεί το «εμείς» τού Συλλόγου.

Μνημόνευσε ακόμα, τα Τμήματα Κλασικού και Σύγχρονου Χορού και την Δασκάλα κα Έλενα Κουρκούλη που φέτος παρουσίασαν την υψηλού επιπέδου δουλειά τους σε ανοιχτό μάθημα που είχε προηγηθεί.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του Τμήματος Κλασικής Κιθάρας υπό την επιμέλεια της Δασκάλας κας Μπέτυς Ρουμελιώτη. Συνεχίστηκε με τα Τμήματα Ρυθμικής Γυμναστικής και όσων διδάχθηκαν τα παιδιά υπό την καθοδήγηση της Δασκάλας κας Ελένης Σταματάκου και ολοκληρώθηκε με τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών και χορούς απ’ όλη την Ελλάδα υπό την καθοδήγηση της Δασκάλας κας Λουίζας Λάμπου. Το πρόγραμμα σε αυτό το σημείο εμπλουτίστηκε με έναν χορό από την Ζάκυνθο και το τραγούδι «Η Άμοιρη» (η κακομοίρα δηλαδή), ιδέα που έφτασε στα Παπαδιάνικα μέσω τού Πολιτιστικού Συλλόγου Βατίκων τον οποίο ευχαρίστησαν θερμά. Επίσης, την παρουσίαση των Παραδοσιακών Χορών ομόρφυνε με τη συμμετοχή του το Εφηβικό Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Προοδευτικού Συλλόγου Φοινικίου «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ».

Η εκδήλωση έκλεισε με δύο εκπλήξεις. Η πρώτη με τίτλο «Ωχ, έκανα λάθος», αφορούσε στην παρουσίαση δύο χορών από τις γυναίκες που συμμετέχουν στους Παραδοσιακούς Χορούς Ενηλίκων και καταχειροκροτήθηκαν. Αφορμή για τον παραπάνω τίτλο έδωσε η Φίλη του Συλλόγου κα Μαρία Τριχείλη, που κατά τη διάρκεια των προβών, κάθε φορά που έκανε λάθος στα βήματα, άφηνε τα χέρια της, έβγαινε από τον κύκλο και αναφωνούσε την παραπάνω ατάκα. Η Μαρία, περιγράφοντας εκ μέρους όλων των γυναικών, την εμπειρία τής περασμένης χρονιάς, εξέφρασε τα συναισθήματά τους, τις ευχάριστες στιγμές και έκλεισε με μια προσωπική αναφορά, καλώντας όλους τους συντοπίτες να συμμετέχουν σε δράσεις που δίνουν νότα αισιοδοξίας στη δύσκολη καθημερινότητά τους.

Η δεύτερη έκπληξη αφορούσε σε βίντεο που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά του Εφηβικού Τμήματος Ρυθμικής Γυμναστικής του Συλλόγου για την Δασκάλα τους, που γνώρισαν μόλις πριν 8 μήνες και την βλέπουν όπως τα ίδια είπαν, ως δεύτερη μητέρα τους.

Μέσα σε κλίμα συγκινητικό και συνάμα αισιόδοξο για την εξέλιξη και μετέπειτα πορεία του Συλλόγου και με το άκουσμα των παιδιών από το τρυφερό διαφημιστικό ραδιοφωνικό σπότ της Γιορτής, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη τού Συλλόγου ευχήθηκαν σε όλους Καλό Καλοκαίρι και Καλή Αντάμωση στις επόμενες δράσεις.

Είθε όλες οι μέρες να είναι όπως αυτή τής γιορτής, έτσι όπως τη βίωσαν όσοι ήταν εκεί και μπορεί να περιγραφεί με τα παρακάτω λόγια:

«…..ας ήταν έτσι, σήμερα, με τόση απαλοσύνη,
με τόσα ρόδα, τόσο φως, και τόσες ευωδιές,
να ‘χε μιλήσει τής αυγής η μάνα καλοσύνη,
σ’ όλες τις σκέψεις τις κακές, και σ’ όλες τις καρδιές…».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *