Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου το “Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας”, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε φέτος στα μέρη μας.

Για επτά ημέρες οι Μολάοι έγιναν το επίκεντρο του ελληνικού ερασιτεχνικού θεάτρου. Κάθε βράδυ μία (και κάποιες μέρες δύο) επιλεγμένες και αξιόλογες παραστάσεις πρόσφεραν αισθητική απόλαυση, έντονες συγκινήσεις και γνώση σε ένα “εκπαιδευμένο” κοινό που γέμιζε ασφυκτικά το αμφιθέατρο του Λυκείου. Οκτώ Θεατρικές Ομάδες από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κόρινθο, την Άρτα, τη Ζάκυνθο, τη Χίο και την Πάφο της Κύπρου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό υπηρετώντας την τέχνη και την αναψυχή του θεάτρου και διεκδικώντας κάποιο από τα θεσμοθετημένα βραβεία. Όλες έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη διοργάνωση και με την ευχή να τους δοθεί και στο μέλλον η ευκαιρία να επιστρέψουν στον τόπο μας και να ξανασυμμετάσχουν στο φεστιβάλ αυτό.

Την τελευταία ημέρα παρουσία του Δημάρχου Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη  το “Θεατρικό Εργαστήρι Νέων” του Δήμου, το οποίο είχε και την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του φεστιβάλ, παρουσίασε εκτός συναγωνισμού τον “Κύκλωπα” του Ευριπίδη, ενώ ακολούθησε η απονομή βραβείων από την κριτική επιτροπή (με πρόεδρο τον θεατρικό συγγραφέα Βασίλη Κατσικονούρη) αλλά και από τους θεατές! Το Ειδικό Βραβείο Κοινού, με βάση την ψήφο όσων είχαν παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις, απέσπασε η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ο Μακρυγιάννης”, από την Άρτα, με τη συγκλονιστική παράσταση «Παιχνίδι Μοναξιάς», του Ουίλιαμ Γκίμπσον, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση και στις προτιμήσεις των κριτών.

Περισσότερα στοιχεία (φωτογραφίες, βίντεο, κριτικές κ.τ.λ.) μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα του “Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας” στο facebook:

www.facebook.com/pg/panellinio.festival.erasitexnikou.theatrou

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *