Με πρόστιμα κινδυνεύουν όσοι δεν έχουν δηλώσει τις γεωτρήσεις τους αφού σε 10 ημέρες λήγει το περιθώριο νομιμοποίησής τους

Με πρόστιμα κινδυνεύουν όσοι δεν έχουν δηλώσει τις γεωτρήσεις τους αφού σε 10 ημέρες λήγει το περιθώριο νομιμοποίησής τους

ardeusi1
Υπό την απειλή προστίμων είναι χιλιάδες αγρότες σε όλη τη χώρα αφού η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων νομιμοποίησης των αρδευτικών γεωτρήσεων εκπνέει στις σε 10 ημέρες (30 Απριλίου) και αρκετοί είτε δεν έχουν καταθέσει ακόμα φάκελο είτε η αίτησή τους δεν έχει προχωρήσει λόγω υποστελέχωσης των αρμόδιων υπηρεσιών των δήμων. Αν και τόσο οι αγρότες όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες αναμένουν μια νέα παράταση ακόμα τίποτα δεν έχει γίνει γνωστό από το αρμόδιο Υπουργείο Παραγωικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για το θέμα ο ΑγροΤύπος επικοινώνησε με τον ο κ. Δημήτρη Μήλιο, Διευθυντή στην Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου ο οποίος μας δήλωσε: «το περιθώριο λήγει και ακόμα υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Υπάρχει πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά φάκελο».

Και πρόσθεσε: «Οι αιτήσεις είναι πολλές και δεν μπορεί να ανταποκριθεί το προσωπικό των Δήμων αλλά είναι ακόμα και αυτοί που δεν δηλώνουν ακόμα τις γεωτρήσεις τους. Τα πράγματα μέχρι αυτή την στιγμή είναι ρευστά».
πηγη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *