Με σπόρους και φυσική σπορά αντιμετωπίζουν την κρίση!

Με σπόρους και φυσική σπορά αντιμετωπίζουν την κρίση!


“ Σημαντικές εκδηλώσεις σε Ασωπό και Παπαδιάνικα για τη φυσική σπορά. ”

Με έδρα το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας στο Κλησοχώρι Έδεσσας, ο γεωπόνος Παναγιώτης Μανίκης παραμένει εδώ και δεκαοχτώ χρόνια ένας φωτισμένος οικολογικός σταυροφόρος.
Με τη βοήθεια αφοσιωμένων εθελοντών από όλο τον κόσμο, πρωτοστατεί στη δημιουργία φυσικών αγροκτημάτων και την αναδάσωση άγονων εκτάσεων χρησιμοποιώντας μια απλή αλλά αποτελεσματική μέθοδο: χαμηλό κόστος, μεγάλη συμμετοχή του

κοινού. Η «γεωργία της απραξίας», η μέθοδος που εισήγαγε ο Ιάπωνας μέντοράς του, Μασανόμπου Φουκουόκα, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα από τη βιολογική καλλιέργεια, αφού πρόκειται για παραγωγή χωρίς όργωμα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Μοναδική απαίτηση η εκτόξευση σβόλων από λάσπη και σπόρους και η απόλυτη εμπιστοσύνη στη φύση, αφού κάνεις δεν ξέρει τι ακριβώς θα ευδοκιμήσει. Εξάλλου, όπως λέει και ίδιος, “Η φύση είναι τέλεια, η ανθρώπινη γνώση ατελής, οπότε ας αφήσουμε τη φύση να αποφασίσει…
Σπέρνοντας σπόρους ενάντια στην οικονομική κρίση (εξάλλου, υπάρχει καλύτερη λύση από την αυτάρκεια;), ο Παναγιώτης Μανίκης με τους συνεργάτες του περνά σε μια αναζήτηση γόνιμου εδάφους στα βάθη της Κρήτης.
Στα πλαίσια γνωριμίας κι ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας : «Σπορέας Σπόρων» του Χάρη Ραφτογιάννη στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Ασωπού την Πέμπτη, 24 Νοέμβριου στις 7:00 μ.μ.
Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου ώρα: 7μμ θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο Φυσικής Καλλιέργειας με τον Παναγιώτη Μανίκη με θέμα: «Θεωρία και παρουσίαση της μεθόδου Φουκουόκα για φυσικά αγροκτήματα. Ανταλλαγή και μοίρασμα σπόρων ντόπιων ποικιλιών».
Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου ώρα: 9 π.μ θα πραγματοποιηθεί Εργαστήριο παρασκευής σβόλων με σπόρους και σπορά, σε αγρόκτημα στον Ασωπό.
Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασωπού και πληροφορίες δίνει στο τηλ. 6944508731-6980358038
Πηγη…http://polsilas1.blogspot.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *