‘’Οι κορυφαίοι Αμερικάνοι συντάκτες πολιτισμού τέχνης και τουρισμού στη Μονεμβασιά’

‘’Οι κορυφαίοι Αμερικάνοι συντάκτες πολιτισμού τέχνης και τουρισμού στη Μονεμβασιά’

‘’Οι κορυφαίοι Αμερικάνοι συντάκτες πολιτισμού τέχνης και τουρισμού στη Μονεμβασιά’’ Μια ιδιαιτέρως σημαντική δημοσιογραφική αποστολή φιλοξένησε ο Δήμος Μονεμβασιάς το διήμερο 26 και 27 Απριλίου. Μερικοί από τους σπουδαιότερους Αμερικάνους συντάκτες τέχνης, πολιτισμού και τουρισμού, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως μέλη αυτής της αποστολής ήταν απεσταλμένοι μέσων ενημέρωσης όπως : New York Times, Wall Street Journal, National Geographic Traveler, Washington Times, Αpollo Magazine κ.α. Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο, διανυκτέρευσαν σε ξενώνες εντός του Κάστρου, γεύθηκαν την τοπική κουζίνα και ενημερώθηκαν για την μοναδικότητα του ζωντανού μεσαιωνικού οικισμού, αλλά και για το τουριστικό χαρτοφυλάκιο ολόκληρης της περιοχής.
Το ταξίδι αυτό συνδιοργανώθηκε με την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και τον ΕΟΤ ενώ σκοπός του ήταν η προβολή των Βυζαντινών μνημείων της Ελλάδας ενόψει της έκθεσης : «Heaven and Earth. Art of Byzantium from Greek Collections» που διοργανώνεται το φθινόπωρο του 2013 στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον (National Gallery of Art) και στη συνέχεια την άνοιξη του 2014 στο Μουσείο Getty του Λος Άντζελες .
 Η Μονεμβασιά ήταν ο τελευταίος σταθμός της αποστολής έπειτα από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, και το Μυστρά.
Ο Δήμος Μονεμβασιάς ευχαριστεί θερμά τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για την άριστη συνεργασία καθώς και τους επαγγελματίες της περιοχής που συνέβαλλαν στην απόλυτη επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *