Παίδες Β’ φάση: Σύλλογος Δρομέων – ΑΠΟΕΛ Μολάων 56 – 44 (βίντεο)

Παίδες Β’ φάση: Σύλλογος Δρομέων – ΑΠΟΕΛ Μολάων 56 – 44 (βίντεο)

24_feb_sefa_apoel_1
Ένα ακόμη πολύ σημαντικό αγωνιστικό ραντεβού καλούνταν να δώσει η παιδική ομάδα του Συλλόγου Δρομέων στα πλαίσια της Β’ φάσης του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Τρίπολης. Μία αναμέτρηση απέναντι στην πολύ δυνατή ομάδα του ΑΠΟΕΛ Μολάων που επίσης έχει πρωταγωνιστικές βλάψεις στην β’ φάση. Αν κρίνει λοιπόν κανείς από τη βαθμολογική θέση των δύο ομάδων, μπορεί να κατανοήσει ότι το παιχνίδι αυτό είχε χαρακτήρα σημαντικού ντέρμπι. Για την Αρκαδική ομάδα λοιπόν στόχος ήταν η κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνος που θα την διατηρούσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα χωρίς ήττα, στο δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της πρόκρισης στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Παίδων.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά δυνατό, με το πρώτο ημίχρονο να είναι ισορροπημένο και να βρίσκει σε διαφορετικά χρονικά σημεία τις δύο ομάδες μπροστά στο σκορ. Αρχικά το δυνατό ξεκίνημα του ΑΠΟΕΛ που προηγήθηκε στο σκορ και στη συνέχεια η αντίδραση του Δρομέα που επέτρεψε στο ματς στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη η ομάδα της Τρίπολης στηριζόμενη στην καλή αμυντική της λειτουργία και με την πιεστική της άμυνα κατάφερε να ελέγξει το ματς, να εκμεταλλευτεί λάθη του αντιπάλου και με σημαντικά καλάθια να δημιουργήσει ένα σημαντικό προβάδισμα το οποίο διατήρησε ως το τέλος, ώστε να έρθει τελικά η νίκη με σκορ 56-44.

Καλό ξεκίνημα από τον ΑΠΟΕΛ…

Είναι γεγονός ότι η ομάδα της Λακωνίας μπήκε πολύ δυνατό στο συγκεκριμένο ντέρμπι και με διαδοχικούς εύστοχους πόντους, αιφνιδίασε για τα καλά την ομάδα του Δρομέα με αποτέλεσμα να προηγηθεί στο ξεκίνημα με σκορ 2-11. Κάτι η νευρικότητα και η αστοχία και κάτι κάποια λάθη στο ξεκίνημα έβαλαν σε θέση οδηγού στο σκορ την ομάδα των Μολάων. Στη συνέχεια ωστόσο ο Αρκαδικός ανέβασε ρυθμούς στο ματς και πίεσε για τα καλά στο παρκέ μέσα από την πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο. Κάπως έτσι ήρθαν κερδισμένες επιθέσεις μετά από αστοχία του αντιπάλου ή λάθη και η μείωσε του σκορ στο 8-12 στα 00’36, για να κλείσει τελικά η πρώτη περίοδος στο 11-14 υπέρ των «φιλοξενούμενων».

Η αντίδραση του Δρομέα…

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου ο Σύλλογος Δρομέων πίεσε στο παρκέ, αλλά το άγχος για την κατάκτηση του θετικού αποτελέσματος, επέφερε αστοχίας στις τελικές προσπάθειες των «γηπεδούχων». Το πρώτο τετράλεπτο άνηκε στην ομάδα της Λακωνίας που κατάφερε να ξεφύγει για λίγο με 11-18 στο σκορ στα 06’32 πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στη συνέχεια όμως οι παίκτες του Ηλία Μπαλή μείωσαν σε 15-18 στα 04’40, για να ισοφαρίσει για πρώτη φορά στο ματς η «γηπεδούχος» ομάδα στα 02’54 του β’ δεκαλέπτου σε 19-19. Η καλή άμυνα επέφερε λάθη του ΑΠΟΕΛ Μολάων, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι «γηπεδούχοι» και προηγήθηκαν με 25-19. Με ένα επί μέρους σκορ 14-1 το 11-18 στα 06’32’’ της δεύτερης περιόδου, έγινε 25-19 στα 01’41’’ πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Οι τελευταίες έυστοχες επιθέσεις των παικτών του κ. Παπαδάκη, εν τέλει διαμόρφωσαν το 28-26 του ημιχρόνου.

Ασφυκτική άμυνα και έλεγχος του ματς στην επανάληψη…

Οι Δρομείς στην επανάληψη προσπάθησαν να ανεβάσουν ρυθμούς και στηριζόμενη στην πιεστική τους άμυνα να καταφέρουν να ξεφύγουν στο σκορ. Αρχικά στο β’ μέρος κάτι τέτοιο δεν φάνηκε να είναι τόσο εύκολο, αφού οι παίκτες της ομάδας των Μολάων κατάφερναν να βρίσκονται μέσα στο παιχνίδι. Στο 32-26 το σκορ στα 06’38 και στο 34-30 λίγο αργότερα στα 05’50. Σε εκείνο το χρονικό διάστημα όμως η Αρκαδική ομάδα άρχισε να δημιουργεί προβλήματα στην αντίπαλη ομάδα στην προσπάθειά της να σκοράρει. Κάπως έτσι λοιπόν η διαφορά αυξήθηκε στο 40-32 στα 02’10 και στο 44-33 στην εκπνοή του γ’ δεκαλέπτου.
Το τελευταίο δεκάλεπτο άνηκε στην ομάδα του Δρομέα. Με σταθερά καλή αμυντική λειτουργία και πιεστική άμυνα, άρχισε να κουράζει τους «φιλοξενούμενους» που είχαν χάσει πλέον την ηρεμία τους στο ματς, με αποτέλεσμα να αναλώνονται σε ατομικές ενέργειες και κάποιες περιφερειακά σουτ χωρίς καλές προϋποθέσεις. Οι Δρομείς την ίδια ώρα έλεγχαν το αμυντικό ριμπάουντ και παράλληλα με το γρήγορο επιθετικό transition, οι «κυανόλευκοι» έβρισκαν εύκολους πόντους είτε από κερδισμένες βολές, είτε από εύστοχα λέι-απ και ανέβαζαν τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα. Οι Δρομείς προηγήθηκαν μέχρι και +16 πόντους (49-33 στα 08’25), με τη διαφορά μέχρι το φινάλε να διατηρείται σταθερά σε διψήφια νούμερα στο ματς. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση με σκορ 56-44.

ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό ΔΑΚ Τρίπολης.

ΘΕΑΤΕΣ: 70-80.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κυριακόπουλος – Καρνέζης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-14 (Α’), 28-26 (Β’), 44-33 (Γ’), 56-44 (Δ’).

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ (Ηλίας Μπαλής): Κανακόπουλος, Καλδής 2, Υφαντής, Μαρκόπουλος 19(1), Κωνσταντόπουλος, Ζαφειράκης, Μπαλής 21, Μπαγέρης, Λουκάς 3, Κοινής, Λουκάς 7, Πετρόπουλος 4.

ΑΠΟΕΛ ΜΟΛΑΩΝ (Ιωάννης Παπαδάκης): Σταματάκος 20, Γκοβάτσος 3, Σταματάκος, Κατσινόπουλος 1, Ανδρικόπουλος, Ντανάκος 11, Σταθάκης 2, Πουλάκης 2, Τσαρουχάς, Μανωλάκος 3, Θεοδωρακάκος 2, Φαφλιάς.

ΠΗΓΗ: contraepithesi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *