Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Λακωνίας στη Μονεμβασιά

Tο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) και η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λακωνίας παρουσίασαν το «Ελληνικό Πρωινό Πελοποννήσου για τη Λακωνία» την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 στο ξενοδοχείο LAZARETO στη Μονεμβασιά. Η καθιέρωση του Ελληνικού πρωινού έφτασε και στην Πελοπόννησο, ξεκινώντας από τη Λακωνία και αποτελεί πλέον το 18ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής φορείς:
1. Επιμελητήριο Λακωνίας (Α’ Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Παναρίτης)
2. Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) (Πρόεδρος: Κων/νος Μαρινάκος)
3. Δήμος Μονεμβασίας (Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας: Κατερίνα Τσαφαντίνου)
4. Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Μονεμβασίας (Πρόεδρος: Χαράλαμπος Λύρας)
5. Ένωση Εμπορικών Επαγγελματικών Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Μονεμβασίας (Πρόεδρος: Παναγιώτης Γράφος)
Συγκεκριμένα, ο κ.Δημήτρης Πολλάλης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας τόνισε: «…ως Λάκωνες, έχουμε κληρονομήσει το καλύτερο και ομορφότερο οικόπεδο του πλανήτη, ένα οικόπεδο που δικαιώνει τον οποιοδήποτε το επιλέξει να το επισκεφθεί…. Στην παρούσα φάση, η μεγαλύτερη ελπίδα της χώρας, στην πορεία προς την ανάκαμψη και την έξοδο της από την κρίση, είναι μόνον ο τουρισμός, ως η πλέον ασφαλής οδός εκκίνησης της Ελληνικής οικονομίας…. Πάνω σε ένα τέτοιο πλαίσιο, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό, το οποίο υλοποιείται από το 2010, με βασικό σκοπό τον εμπλουτισμό του πρωινού που προσφέρεται στα ελληνικά ξενοδοχεία, με προϊόντα της Ελληνικής γης και με παραδοσιακά προϊόντα της κάθε περιοχής της Ελλάδος, συνδέοντας έτσι την ελληνική ξενοδοχία με τον πρωτογενή τομέα και τους τοπικούς παραγωγούς ποιοτικών προϊόντων. Η σύνδεση της ξενοδοχίας με τους τοπικούς παραγωγούς ποιοτικών τοπικών προϊόντων έχει πολλαπλές κοινωνικές και οικονομικές θετικές επιπτώσεις στον πρωτογενή τομέα και το περιβάλλον. Στόχος του προγράμματος Ελληνικό Πρωινό, είναι να ενισχύσει την τελική εμπειρία του επισκέπτη, με γεύσεις καθαρά τοπικές, που θα τον ακολουθούν όχι μόνο ως ανάμνηση, αλλά και ως καταναλωτική συνήθεια….. Σήμερα μπορώ να πω ότι αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος, γιατί η Λακωνία είναι ο πρώτος νομός της Πελοποννήσου που εντάχτηκε επίσημα στο πρόγραμμα του Ελληνικού Πρωινού και επίσης στη Λακωνία έχουν επίσημα ενταχθεί στο Ελληνικό Πρωινό τα περισσότερα σε Πελοποννησιακό επίπεδο ξενοδοχεία. Πρόσφατα, κατά τη διοργάνωση των Tourism Awards που διοργάνωσε η εταιρεία Boussias Communications και το περιοδικό Hotels & Restaurant, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, το Ξ.Ε.Ε. απέσπασαν βραβείο τιμητικής διάκρισης για το Ελληνικό Πρωινό, για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Ταυτότητας Ελληνικών Προορισμών».
Πρωταγωνιστές στον μπουφέ του Λακωνικού Πρωινού ήταν ανάμεσα στα άλλα το σύγκλινο, το λαδοτύρι, ο καγιανάς, τα αμυγδαλωτά, τα πορτοκάλια, ο μπρούστουλας (με αιγοπρόβειο γάλα, πλιγούρι, γλυκός τραχανάς, θρούμπι, μέλι και παραδοσιακό φύλλο) και οι πεταρίτσες (τηγανίτες) με μέλι και κανέλλα ή τουλουμοτύρι.
Στην ομιλία του ο κ. Πίττας, επικεφαλής του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» και μέλος του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε., εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την άρτια εκδήλωση και την εξαίρετη φιλοξενία του ξενοδοχείου Lazareto και ειδικά του Γιάννη Τραϊφόρου που συντόνισε όλη την προσπάθεια, αλλά και της κόρης του Άννας, η οποία επιμελήθηκε τη δημιουργία του πρωινού μπουφέ. Η μεγάλη συμμετοχή τόσο των ξενοδόχων, όσο και των παραγωγών της περιοχής, όπως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών «ΛΑΚΩΝΙΑ Α.Σ.Ε.Ε. ΑΜΥΚΛΩΝ», η «SATIVA» Εταιρεία Τυποποίησης & Εμπορίας Ελαίου & Ελαιών, ο «ΑΝΔΡΟΜΙΔΑΣ» με τα παστά και το σύγκλινο, τα αμυγδαλωτά «ΧΑΡΑΜΗ», η πέστροφα «ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ», τα ζυμαρικά «ΑΔΑΝΤΙΝΑ» και πολλών άλλων τοπικών παραγωγών, οι οποίοι προσέφεραν ποικιλία εδεσμάτων και προϊόντων απέδειξαν το ενδιαφέρον τους για την ένταξή τους άμεσα στο πρόγραμμα του Ελληνικού Πρωινού.

Μέχρι σήμερα 276 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα προσφέρουν Ελληνικό Πρωινό, εκ των οποίων τα 28 προέρχονται από την περιοχή της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα 11 από τη Λακωνία: η ΓΕΩΔΗ (Άρνα), οι ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ (Σπάρτη), το ΤΑΛΕΤΟΝ (Σπάρτη), το KINSTERNA HOTEL & SPA (Μονεμβασιά), το LAZARETO (Μονεμβασιά), το THEOPHANO ART HOTEL(Μονεμβασιά), το KOTRONAS BAY BUNGALOWS (Κότρωνας), το ΚΥΡΙΜΑΙ (Γερολιμένας), ο ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗ-ΓΗ ΘΕΩΝ (Γύθειο), το ΕΥΜΕΛΙΑ (Γούβες) και το PALAZZO (Αρχάγγελος). Από τους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου, η Μεσσηνία έχει συνολικά 5 ξενοδοχεία ενταγμένα στο Ελληνικό Πρωινό, η Αρκαδία 4, η Ηλεία 3, η Αχαΐα 2, η Κορινθία 2 και η Αργολίδα 1.
Πηγή κειμένου….http://www.greekbreakfast.gr/el/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *