Πρότυπο Φυτώριο Συκιάς δημιούργησε στη Γλυκόβρυση Λακωνίας ο Δημήτρης Μπραντίτσας

Πρότυπο Φυτώριο Συκιάς δημιούργησε στη Γλυκόβρυση Λακωνίας ο Δημήτρης Μπραντίτσας

Στη δημιουργία ενός πρότυπου φυτωρίου συκιάς στη Γλυκόβρυση Λακωνίας προχώρησε ο κος Δημήτριος Μπραντίτσας, βάζοντας όλο το μεράκι και την εμπειρία που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις δικές του καλλιεργούμενες εκτάσεις συκιάς.

Ξεκινώντας πριν από κάποια χρόνια ως καλλιεργητής 150 στρεμμάτων γης στις οποίες καλλιεργεί 3.000 δέντρα συκιάς, ο κος Μπραντίτσας γνωρίζει πλέον πόσο απλή, επικερδής και αποδοτική είναι αυτή η καλλιέργεια.  Έτσι λοιπόν, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα πρότυπο φυτώριο 100.000 φυτών, έτοιμων προς φύτευση, δίνοντας την ευκαιρία και σε άλλους αγρότες να ασχοληθούν με αυτό το αντικείμενο.

Εξαιρετικό κίνητρο σε όλο του αυτό το εγχείρημα είναι, όπως λέει ο ίδιος, το γεγονός ότι «στη χώρα μας η ετήσια παραγωγή φρέσκου σύκου δεν επαρκεί για να καλύψει τη ζήτησή του, επομένως ο κλάδος αυτός έχει σημαντικό περιθώριο ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια, με πολύ καλές απολαβές».

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για εξαγωγή φρέσκων σύκων σε όλο τον κόσμο παρουσιάζει σημαντική αύξηση, με σημαντικότατα οφέλη για όσους ασχοληθούν με την καλλιέργεια αυτή – και ιδιαίτερα για τους νέους αγρότες που θέλουν να επενδύσουν σε μια καλλιέργεια εύκολη, αποδοτική και κερδοφόρα, με ένα προϊόν εμπορικό, ανθεκτικό και με συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση!!!

Οι ποικιλίες σύκου που διαθέτει το πρότυπο αυτό φυτώριο είναι:

ΣΥΚΑ MISSION

Αυτογόνιμη ποικιλία σύκου, με σκούρο μωβ-μαύρο καρπό και κοκκινωπή γλυκιά σάρκα. Εξαιρετική καλλιέργεια για εξαγωγές, καθώς ο σκληρός φλοιός του το καθιστά πολύ ανθεκτικό στις μεταφορές. Θεωρείται η υψηλότερης ποιότητας ποικιλία σύκου και παρουσιάζει πολύ μεγάλη παραγωγικότητα. Το μέγεθος του καρπού φτάνει τα 150-160 γραμμάρια και η συγκομιδή του γίνεται από αρχές Αυγούστου έως και τα μέσα Οκτωβρίου.
Παραγωγή:
Σε 3 χρόνια: 15 κιλά/δέντρο
Σε 5 χρόνια: 150 κιλά/δέντρο
Στα επόμενα έτη η παραγωγή ξεπερνά τα 500 κιλά/δέντρο.

ΣΥΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ

Ποικιλία με μετρίου-μεγάλου μεγέθους στρογγυλό καρπό. Ο φλοιός είναι πράσινος με μωβ ραβδώσεις και ο καρπός νόστιμος, αρωματικός, κόκκινος με λεπτή φλούδα, και πολύ γλυκιά γεύση.
Η παραγωγή μετά από 10 χρόνια φτάνει στα 300-350 κιλά/δέντρο και η συγκομιδή του γίνεται από το τέλος Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

ΣΥΚΑ ΜΑΥΡΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ποικιλία με μεγάλα, μακρουλά σύκα με κατακόκκινο καρπό. Ο φλοιός είναι σκούρος με ραβδώσεις. Η συγκομιδή γίνεται από τα τέλη Ιουλίου έως τα μέσα Οκτωβρίου.
Η παραγωγή μετά από10 χρόνια φτάνει στα 500 κιλά/δέντρο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο του φυτωρίου, κο Δημήτριο Μπραντίτσα, στο τηλέφωνο 6944-598998.

πηγη…http://www.froutonea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *