Το πρώτο farmers market στην Σπάρτη από την Ένωση Νέων Αγροτών

Το πρώτο farmers market στην Σπάρτη από την Ένωση Νέων Αγροτών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ-ΕΚΛΟΓΩΝ-Μόνο-για-ανάγνωση-Microsoft-Word_2013-04-16_21-36-38
Με την βοήθεια της εκκλησίας και συγκεκριμένα του Μητροπολίτη Μονεμβασιάς – Σπάρτης πρόκειται να ξεκινήσει το πρώτο farmers market στην Σπάρτη. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών (ΕΝΑ) Λακωνίας, κ. Δημήτρης Σταματάκος: «ο Μητροπολίτης μας παραχώρησε ένα μεγάλο οίκημα και σχεδιάζουμε να λειτουργήσουμε για αρχή ένα “κλειστό” farmers market σε συνεργασία με παραγωγούς που καλλιεργούν βιολογικά. Πρόκειται για ένα χώρο 300 τ.μ στο κέντρο της Σπάρτης ενώ δίπλα υπάρχει ένα μεγάλο οικόπεδο και σκεφτόμαστε μετά να επεκταθούμε μεγαλώνοντας της αγορά μας».

Η αγρορά αυτή θα είναι η πρώτη που θα λειτουργήσει (μετά το κλείσιμο του farmers market στη Πρέβεζα), ωστόσο η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη ηγεσία του ΥπΑΑΤ μένει ακόμα στα χαρτιά.

Αυτό που αναμένουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί είναι η έκδοση της απαραίτητης ΚΥΑ που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες για τη λειτουργία των συγκεκριμένων αγορών. Σύμφωνα με όσα μας κάνουν γνωστά Νέοι Αγρότες που έχουν ασχοληθεί με το θέμα «με την προηγούμενη ηγεσία του ΥπΑΑΤ είχε συμφωνηθεί στην δημιουργία αυτής της ΚΥΑ να συμμετέχουν και φορείς των αγροτών έτσι ώστε να είναι λειτουργική και να αντιμετωπίζει προβλήματα που έχουν προκύψει στην πράξη, όπως για παράδειγμα αυτά που αντιμετώπισαν οι παραγωγοί στην Πρέβεζα», όμως τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί.
πηγη…http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=88808

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *