Σημαντική ήταν η παρουσία των Λακώνων αγροτών και κτηνοτρόφων στην Αθήνα

Σημαντική ήταν η παρουσία των Λακώνων αγροτών και κτηνοτρόφων στην Αθήνα

Στη μεγαλειώδη εκδήλωση της 18ης Νοεμβρίου στην Αθήνα, σημαντική ήταν η παρουσία των Λακώνων αγροτών και κτηνοτρόφων . Πρώτη φορά έχουν συγκεντρωθεί τόσοι πολλοί αγρότες απο όλη την Ελλάδα. Ο αριθμός υπολογίζεται στις 10,000 άτομα. Δυστυχώς ή συμπεριφορά της αστυνομίας ( χημικά και σύλληψη συναδέλφου που αργότερα άφησαν ) ήταν αδικαιολόγητη παρόλα αυτά τα πράγματα ηρέμησαν γρήγορα χάρη στην ψυχραιμία των αγροτών .
Αντιπροσωπεία των αγροτών και κτηνοτρόφων ενώ ήταν έτοιμοι να παραδώσουν ψήφισμα με τις θέσεις μας στην Βουλή λόγω του ήταν πολύ συγκινημένοι και δάκρυα έτρεχαν απο τα μάτια τους,αποφάσισε απλά να το κοινοποιήσει στα ΜΜΕ όπως και έκανε .

Αργότερα την ίδια ημέρα αντιπροσωπεία μας συναντήθηκε με τον κ. Τρ. Αλεξιάδη όπου συζητήθηκε το φορολογικό και με τον κ. Κατρούγκαλο για να συζητήσουμε το ασφαλιστικό και το εργασιακό. Απο τις συζητήσεις μας αυτό που αξίζει να σημειωθεί ήταν ότι και απο τους δύο Υπουργούς φάνηκε η διάθεση να βρεθεί λύση στο θέμα της απασχόλησης εργατών είτε με ποσοστό εξόδων χωρίς παραστατικό είτε με μορφή κουπονιού του εργόσημου .
Στο δε Ασφαλιστικό μας μεταφέρθηκε ότι ο ΟΓΑ θα συμπεριληφθεί σε ένα Υπερταμείο και θα παραμείνει ώς αυτόνομο Ταμείο( όπως και το ΝΑΤ ) μόνο στο κομμάτι των Προνομιακών επιδομάτων. Γίνεται δε προσπάθεια να υπάρξει 5ετης περίοδος προσαρμογής και όχι 3ετης και επίσης ότι οι εισφορές θα γίνονται με ποσοστό επι των εσόδων. Θέσαμε το θέμα πως ειδικά για την ελαιοκαλλιέργεια τα έσοδα μεταβάλλονται δραστικά και μας απάντησαν ότι θα γίνονται ετήσιες αναπροσαρμογές.
Κλείνοντας καταλήξαμε ότι σημαντικό για όλα αυτά είναι το ξεκαθάρισμα της έννοιας του αγροτικού εισοδήματος και του αγρότη. Αυτό που είδαμε είναι ότι υπάρχουν διάφορες προτάσεις απο όλες τις πλευρές αλλά ακόμη δεν έχουν πάρει την τελική τους μορφή . Προσπαθούμε εντός της εβδομάδος να κλείσουμε κάποιες συναντήσεις όπου θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας και τις λύσεις που προτείνουμε . Μόλις έχουμε νεώτερα θα σας ενημερώσουμε

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΛ: 6977 598743 / 6932338501

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *