Στέφθηκε με επιτυχία η θεατρική παράσταση του Αύγουστου Στρίντμπεργκ «Ο πατέρας» στη Νεάπολη

Στέφθηκε με επιτυχία η θεατρική παράσταση του Αύγουστου Στρίντμπεργκ «Ο πατέρας» στη Νεάπολη

neapol09
Η θεατρική ομάδα του Καλλιτεχνικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δήμου Μονεμβασίας «Τέχνη χρω» παρουσίασε στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2014, στη Νεάπολη, το θεατρικό έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ «Ο πατέρας». Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα του κορυφαίου Σουηδού δραματουργού, που γράφτηκε το 1887 και χαρακτηρίζεται ως μία εκρηκτική σύγχρονη τραγωδία.
Η θεατρική ομάδα του νεοσύστατου Συλλόγου αποτελείται από ενήλικες ερασιτέχνες, μόνιμους κατοίκους της περιοχής, που ορμώμενοι από την αγάπη τους για το θέατρο, αλλά και για τον τόπο τους, δούλεψαν με χαρά και μεράκι, υπηρετώντας όχι μόνο την τέχνη, αλλά και τον συνάνθρωπο.
Τον ρόλο του Ίλαρχου (πατέρα) ενσάρκωσε ο Πάνος Τσέγκας και της Λάουρας (μητέρας) η Ευγενία Μαζαράκη. Την κόρη υποδύθηκε η Τίνα Τσαλαβούτα, την Μάργκρετ (παραμάνα) ενσάρκωσαν διαδοχικά η Νίκη Δεληγιάννη και η Βαρβάρα Αργυριάδου , τον Πάστορα ο Γιώργος Μπουτέρης, τον δόκτορα Έστερμπαργκ ο Παναγιώτης Στιβακτάς και τον Νιέντ (στρατιώτη) η Ξένια Περιβολάρη. Της παράστασης προηγήθηκε εισαγωγή που παρουσίασε η Λίτσα Γεωργουδή. Την διδασκαλία – σκηνοθεσία του έργου πραγματοποίησε η Μαρία Σιουρούνη, που έχει πλέον πολύ αισθητή παρουσία στο χώρο του θεάτρου, ιδιαίτερα στον τόπο μας.
Η παράσταση χαρακτηρίστηκε «υψηλού επιπέδου», και κατά κοινή ομολογία φάνηκε ότι τα μέλη της θεατρικής ομάδας έφεραν με επιτυχία εις πέρας αυτή τη μεγάλη «πρόκληση». Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα σκηνικά που σχεδίασε- επιμελήθηκε η Τίνα Τσαλαβούτα και κατασκεύασαν ο Λάμπρος Μιχαλέτος και ο Γιώργος Μπουτέρης. Τα κοστούμια, ιδιαίτερα εντυπωσιακά και απολύτως σύμφωνα με το κλίμα της εποχής, κατασκεύασε η Μαρούλη Ματίνα, ενώ την επιμέλεια του φωτισμού και της μουσικής είχαν ο Γιώργος Σάκαρης και ο Δημήτρης Ζουμπουλάκης. Τα χτενίσματα και το μακιγιάζ των ηθοποιών πραγματοποιεί η Ξένια Περιβολάρη. Επίσης η μουσική επιμέλεια ανήκει στον Πάνο Τσέγκα.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ όλους τους χορηγούς μας και όλους όσους μας στήριξαν σ’ αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστούμε και το κοινό της Νεάπολης που παρακολούθησε τις δύο πρώτες μας παραστάσεις και μας αγκάλιασε με θέρμη και αγάπη. Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 7.30 θα δοθεί μια ακόμη παράσταση στη Νεάπολη και στις 13 Δεκεμβρίου 2014 «Ο πατέρας» θα παρουσιαστεί στους Μολάους και συγκεκριμένα το αμφιθέατρο του Γυμνασίου. Παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν και κατά το νέο έτος στην Σπάρτη και στην Αθήνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *