Συνάντηση Υπουργού Εσωτερικών με Δημάρχους της Λακωνίας

Συνάντηση Υπουργού Εσωτερικών με Δημάρχους της Λακωνίας

Συνάντηση εργασίας με τους Δημάρχους της Λακωνίας είχε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης .
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Λακωνίας και Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Θανάση Δαβάκη και είχε σκοπό την εξέταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Λακωνικοί Δήμοι. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος, Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης και Ελαφονήσου κ. Παναγιώτης Ψαρομμάτης, ενώ ο Δήμαρχος Σπαρτης εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο κ. Στράτη Κοκορό και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κώστα Βαρζακάκο.
 Στην αρχή της συζήτησης ο κ. Δαβάκης εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση αυτή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τέτοιου είδους επαφές, όπως αυτή του Υπουργού Εσωτερικών με τους Δημάρχους της χώρας, δημιουργούν τις καλύτερες προοπτικές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς με την αμεσότητα που τις διακρίνει μπορούν να μεταφέρουν στην κυβέρνηση την πραγματική εικόνα για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες, ζητήματα που χειρίζονται άμεσα οι τοπικοί άρχοντες».
Μεταξύ των προβλημάτων που ετέθησαν στον κ. Μιχελάκη ήταν η μισθοδοσία των υπαλλήλων των ΚΕΠ, η ρύθμιση των οφειλών και των προστίμων σε δόσεις, το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, όπως επίσης και το αίτημα της νομοθετικής ρύθμισης ώστε να έχει δικαίωμα ο κάθε Δήμος να εκτελεί εργασίες κατασκευής δικτύων και κεραιών για ελεύθερο internet και απρόσκοπτο τηλεοπτικό σήμα και αυτές οι εργασίες να περιλαμβάνονται στις νόμιμες δαπάνες των Δήμων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *