Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, θα γίνει ημερίδα Νέων Αγροτών στα Παπαδιάνικα

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, θα γίνει ημερίδα Νέων Αγροτών στα Παπαδιάνικα

Την Κυριακή, 23 Οκτ 2011, στις 11.00, στο πρώην Δημαρχείο στα Παπαδιάνικα, οργανώνεται ημερίδα με θέμα: “Νέοι Αγρότες, Επιστημονική Υποστήριξη & Κοινή Γεωργική Πολιτική”.

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η Ένωση Νέων Αγροτών Λακωνίας, με τον Δήμο Μονεμβάσιας, την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το ΤΕΙ Πειραιά, με ομιλητές τον κ. Δ. Πυρομάλη “Ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης μικροκλίματος καλλιέργειας”, τον κα. Σ. Ευθυμιάδου “Προώθηση καινοτόμων μορφών & μεθόδων καλλιέργειας” και τους κ. Δ. Φίνο & κα. Μ. Γκούλτα “Διαχείριση αγροτικής γης με την χρήση τεχνολογιών GIS” και βέβαια την “Κοινή Γεωργική Πολιτική 2014-2020”.

Ο Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Λεωνίδας Πολυμενάκος δήλωσε ότι η ΠΕΝΑ είναι πολύ ικανοποιημένη με τις 23 εκδηλώσεις που έγιναν από Ενώσεις Νέων Αγροτών από το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (Χίος, 11/9/2011) μέχρι σήμερα σε διάφορα σημεία της Ελλάδος, εν μέσω έντασης αγροτικών εργασιών και λαμβάνοντας υπ όψη ότι τα μέλη των Ενώσεων Νέων Αγροτών είναι Επαγγελματίες Αγρότες και εθελοντές συνδικαλιστές, και όχι το ανάστροφο.

Ιδιαίτερη δραστηριοποίηση θα προκαλέσει η ανακοίνωση των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινή Γεωργική Πολιτική, που έγινε στις 12 Οκτ 2011 και τη παρακολούθησε το ΔΣ της ΠΕΝΑ, που μάλιστα συζητιέται στις 20/10/2011 στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πέραν από τα δημοσιονομικά, οι Νέοι Αγρότες εντοπίζουν ισχυρή ανάγκη για στήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας, η οποία είναι σχεδόν παντελώς ακάλυπτη στην επιστημονική έρευνα & ανάπτυξη, στην αγροτική επαγγελματική εκπαίδευση, σε πειραματικά αγροκτήματα, στην συνεχιζόμενη κατάρτιση και ανταλλαγές-επισκέψεις μελέτης, στην υποστήριξη συμμετοχής σε εκθέσεις και άλλες δράσεις που γίνονται μέσω των επιμελητηρίων κλπ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Γεώργιος Αλεξανδράκος θεωρεί ως πολύ θετική προσπάθεια την δημιουργία του προγράμματος “Επιστημονική Υποστήριξη Νέων Αγροτών” από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και εξαιρετικά θετική την προσπάθεια να έρθουν σε επαφή οι επιστήμονες με τους ανθρώπους της παραγωγής, όπως είναι οι Νέοι Αγρότες, ευχαριστώντας το ΤΕΙ Πειραιά που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση, και θα είναι μαζί με τους Νέους Αγρότες και όσους άλλους θέλουν, στα Παπαδιάνικα, την Κυριακή, 23 Οκτ 2011, στις 11.00.

Πληροφορίες: Γιώργος Αλεξανδράκος (6936638641).
πηγη…http://www.apela.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *