Την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΡΙΖΕΣ»

Την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΡΙΖΕΣ»

DSC_0469

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονεμβασίας «ΡΙΖΕΣ», έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα, στο «Κτήμα Τσαφατίνου» στους Μολάους. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση, δηλώνοντας τη στηριξή τους σ’ ένα σύλλογο, ο οποίος επί σειρά ετών παράγει ουσιαστικό έργο στο τόπο.
Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Βασίλειος Κουλουβάκος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους για την συνεχή και διαρκή παρουσία τους. Ζήτησε τέλος την στήριξη όλων, προκειμένου ο Σύλλογος να συνεχίσει να προβαίνει σε έργα και δράσεις, που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και προάγουν την πολιτιστική μας παράδοση.
Ο κ. Κουλουβάκος ευχαρίστησε όσους στήριξαν την εκδήλωση και συγκεκριμένα την κα Αναστασία Λιβιεράτου, η οποία όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πρόσφερε το καλαίσθητο χειροποίητο γούρι για την βασιλόπιτα, αλλά και την κα Κατερίνα Τσαφατίνου, για τη διάθεση του χώρου και την προσφορά της βασιλόπιτας.
Τέλος ιδιαίτερες ευχαριστίες έδωσε στους δασκάλους του Συλλόγου, την κα Δανάη Γιαννίση και τον κ. Νικόλαο Βασιλάκο, για την «επαγγελματική ευσυνειδησία με την οποία δίδαξαν τους μαθητές και τις μαθήτριες του κάθε τμήματος», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα πολλά και σημαντικά έργα που ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή της Μονεμβασίας, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη θέση που κατέχει η Μονεμβασία στο Δήμο. Επισήμανε την πολύ καλή συνεργασία του Δήμου με τον Σύλλογο, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά τόνισε «είναι από τους πλέον δραστήριους». Ευχήθηκε τέλος στα μέλη του Συλλόγου καλή χρονιά και «να έχουν κέφι, για να κάνουν πράγματα καινούργια και πολλά».
Στη συνέχεια, όπως έχει καθιερωθεί, επιδόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες σε ανθρώπους που στέκονται αρωγοί και συμπαραστάτες στην προσπάθεια του συλλόγου και συγκεκριμένα, στους κ.κ. Δημήτριο και Νικόλαο Λεκάκη, ιδιοκτήτες του Σούπερ Μάρκετ «Λεκάκης», στον κ. Γεώργιο Ισαακίδη, στον κ. Γεώργιο Τσιμπίδη, ιδιοκτήτη της «Οινοποιητικής Μονεμβασίας» και στο τ. μέλος του Συλλόγου κα Νίκη Πετράκου.
Ακολούθησε πρόγραμμα σύγχρονου χορού, κινητικής έκφρασης και αυτοσχεδιασμού και πρόγραμμα παραδοσιακών χορών.
Την πίτα ευλόγησε ο π. Κωνσταντίνος Κρυπωτός, εφημέριος Μονεμβασίας, ενώ την εκδήλωση μεταξύ των άλλων τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, η Αντιδήμαρχος κα Κατερίνα Τσαφατίνου, ο εντ. Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Βουνελάκης, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα Παναγιώτα Αλειφέρη, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πακίων κ. Μιχάλης Καρούνης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *