Το ¨ Κοινωνικό πρόσωπο¨ του Δημοτικού Σχολείου Παπαδιανίκων.

Το ¨ Κοινωνικό πρόσωπο¨ του Δημοτικού Σχολείου Παπαδιανίκων.

3

Μήνυμα αισιοδοξίας και αγάπης έστειλαν οι μαθητές των Α΄- Β΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Παπαδιανίκων με την επίσκεψή τους στο Γηροκομείο «Άγιος Χαράλαμπος» της Ελίκας, λίγο πριν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους. Η επίσκεψη αυτή έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν έναν ιδιαίτερο χώρο, να έρθουν σε άμεση επαφή με πολλά άτομα τρίτης ηλικίας μαζί, να συνομιλήσουν με αυτά, να διαπιστώσουν τις ιδιαίτερες δυσκολίες και ανάγκες τους, να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας και το έργο ενός γηροκομείου, αλλά και να δώσουν χαρά και ζωντάνια στους γέροντες και τις γερόντισσες που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη αυτές τις μέρες αγάπης.
Στόχος επίσης αυτής της επίσκεψης ήταν και η καλλιέργεια αξιών όπως ο σεβασμός στα άτομα τρίτης ηλικίας, η αλληλεγγύη, η προσφορά και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο αλλά και η ευαισθητοποίηση των μαθητών απέναντι στα προβλήματα ατόμων με ειδικές ανάγκες και η αποδοχή της διαφορετικότητας. Τα παιδιά έφεραν μαζί τους μια συμβολική ποσότητα τροφίμων και προσέφεραν στους ηλικιωμένους κέικ που ετοίμασαν οι δασκάλες τους καθώς και από μία χριστουγεννιάτικη κάρτα την οποία τα ίδια επιμελήθηκαν. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακή η άνεση με την οποία τα μικρά παιδιά αντιμετώπισαν τους υπερήλικες αφού κινήθηκαν με οικειότητα ανάμεσά τους, κάθισαν δίπλα τους, μίλησαν μαζί τους κάνοντάς τους να τα νιώσουν σαν πραγματικά τους εγγόνια.

Το προσωπικό του ιδρύματος φρόντισε για το κέρασμα των παιδιών και ο διαχειριστής του πατέρας Μιχαήλ Χαραμής τα ξενάγησε στους χώρους του. Ο διευθυντής του σχολείου και ο πατέρας Μιχαήλ μίλησαν στους μαθητές για τη μεγάλη προσπάθεια και το σημαντικό έργο του Μητροπολίτη μας κ.κ. Ευσταθίου, οποίος με τη βοήθεια και του κόσμου καταφέρνει να έχει σε λειτουργία όλα τα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Μητροπόλεώς μας προσφέροντας έτσι φροντίδα και ανακούφιση σε πάσχοντες και ηλικιωμένους συνανθρώπους μας. Τα παιδιά πριν αποχωρήσουν από το γηροκομείο τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και έψαλαν τα κάλαντα μαζί με τους σεβαστούς γέροντες, οι οποίοι με το πλατύ τους χαμόγελο και το λαμπερό βλέμμα εκδήλωσαν τη μεγάλη τους χαρά και έδειξαν ότι η παιδική παρουσία τους έδωσε αισιοδοξία και αγάπη.
2
Αξιέπαινη επίσης ήταν και η πρωτοβουλία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Παπαδιανίκων, να συγκεντρώσουν τρόφιμα για να τα αποστείλουν στο ΄΄Χαμόγελο του Παιδιού΄΄.
Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Παπαδιανίκων συγχαίρει όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας για τη μεγάλη ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του σχολείου για προσφορά βοήθειας σε συνανθρώπους μας. Τονίζει επίσης την τεράστια σημασία που έχει για τους μαθητές η κοινωνική δράση και η συνεργασία του σχολείου με κοινωνικούς φορείς, αφού μέσα από αυτές μαθαίνουν τα παιδιά να βλέπουν τους εαυτούς τους και το σχολείο ως ένα ολοζώντανο κομμάτι της κοινωνίας μας.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Παπαδιανίκων εύχονται σε όλους
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΈΝΟ ΤΟΝ 2015 !
Χωρίς τίτλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *