«Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο ΄΄ ΔΡΟΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ΄΄ προϋπολογισμού 14.620.000»

«Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο  ΄΄ ΔΡΟΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ΄΄ προϋπολογισμού 14.620.000»

 
Υπεγράφη την Τρίτη 10.12.2013 η σύμβαση μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και της αναδόχου εταιρίας «Δομική Κρήτης Α.Ε.»  για το έργο  ΄΄ΔΡΟΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ΄΄  συνολικού προϋπολογισμού 14.620.000,00  ευρώ.  Η χρηματοδότηση κατασκευής του έργου θα γίνει από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013 στο οποίο εντάχθηκε με  την υπ΄ αριθμόν  2393/12.7.2012 Απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη.
 Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή νέας οδού συνολικού μήκους 9.097,68 μέτρων στην οποία περιλαμβάνεται ισόπεδος κόμβος μορφής Τ  για την σύνδεσή της  με την υπάρχουσα οδό Μονεμβασίας –  Αγίου Φωκά και κυκλικός κόμβος στη σύνδεσή  της με την υπάρχουσα επαρχιακή οδό προς Νεάπολη,  στην περιοχή Δερματιάνικα.
Το έργο θα εκτελεστεί σε προθεσμία 24 μηνών από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης και αναμένετε να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2015.
Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ.  Ντία Τζανετέα σε δηλώσεις της εξέφρασε την ικανοποίησή της για την συμβασιοποίηση του έργου και τόνισε ότι ήταν ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας που οδεύει στην πραγμάτωση του. Με την ολοκλήρωση του  θα συνδέσει απευθείας δύο πόλεις που είναι σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί, την Μονεμβάσια και την Νεάπολη και ταυτόχρονα θα αναπτύξει  τον πρωτογενή τομέα δίνοντας την δυνατότητα στους παρόδιους αγρότες και κτηνοτρόφους να μετακινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια και πιο σύντομα προς τα αστικά κέντρα. Τελειώνοντας η κ. Τζανετέα δήλωσε ότι : αποδεικνύεται  η ολοκληρωμένη προσέγγισή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την δημιουργία υποδομών, που με συλλογική προσπάθεια υλοποιεί  ένα πάρα πολύ σημαντικό οδικό άξονα –  προϋπόθεση ανάπτυξης της  Ανατολικής Λακωνίας.  
                                                                       
                                                                                   Από γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *