«Χωρίς Μεσάζοντες»το Λακωνικό Λάδι στην Θεσσαλονίκη


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση διάθεσης Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου Επιλογής «Olipoint», απ΄ευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές του Δήμου Νεάπολης Συκεών Θεσσαλονίκης στις 6 Απρίλιου 2012. Η προσέλευση των καταναλωτών, που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα του δήμου στο πλαίσιο του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες» για την προμήθεια εγγυημένης και πιστοποιημένης ποιότητας προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές, υπήρξε ιδιαίτερα συγκινητική. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με ομαλή ροή των καταναλωτών στα σημεία διάθεσης χωρίς να παρατηρηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα συνωστισμού ή ταλαιπωρίας. Σ’ αυτό συνετέλεσε αποφασιστικά η οργάνωση της διαδικασίας, η οποία υλοποιήθηκε με τη βοήθεια δεκάδων εθελοντών και εργαζομένων στο δήμο.
Στη προσπάθεια αυτή του Δήμου συμμετείχαν παραγωγοί από όλες τις Ομάδες Ολοκληρωμένης Διαχείρισης του www.olipoint.gr (Α.Σ. Μολάων-Πακίων, Α.Σ. Γοράνων, Αφοί Πρέβα Ο.Ε., Παντάζος Ηλίας, Αρτινιού Ανέζα, Παραγωγοί Αγ. Δημητρίου Μονεμβασίας, Μεμονωμένοι Παραγωγοί).
Ο Δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρη Απατσίδη προχώρησαν σε λήψη δειγμάτων από τις συσκευασίες των προϊόντων. Αυτά θα σταλούν για ειδικούς ελέγχους σε χημείο, προκειμένου να γίνει διασταύρωση με τους αντίστοιχους ποιοτικούς ελέγχους των παραγωγών και να ταυτοποιηθούν οι παραγωγές.
«Αντιμετωπίζουμε το όλο εγχείρημα με υπευθυνότητα και ευαισθησία. Η ποιότητα, η ασφάλεια και η υγιεινή των τροφίμων είναι λεπτό ζήτημα για να το αγνοήσουμε και να το προσπεράσουμε. Θέσαμε στους παραγωγού, που επιλέξαμε, αυστηρούς όρους για υψηλές προδιαγραφές και είμαστε βέβαιοι ότι αυτοί τηρούνται πλήρως», δήλωσε ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος από το πρωί περιόδευε στα σημεία διάθεσης των προϊόντων.
Συμβάλλοντας και η «Olipoint», στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου διέθεσαν ποσότητα λαδιού και πορτοκαλιών σε συνεργασία με την ομάδα των παραγωγών του Α.Σ Μολάων –Πακίων και του Α.Σ. Εσπεριδοειδών ΄΄Sparta Orange΄΄ ΑΓ. Γεωργίου Σκάλας Λακωνίας προς διάθεση σε ευπαθές ομάδες του Δήμου.
Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Νεάπολης Συκεών για την άψογη συνεργασία και άρτια οργάνωση, τους πολίτες του δήμου που ανταποκρίθηκαν στη προσπάθεια αυτή και τους παραγωγούς για τη διάθεση του προϊόντος τους.
Στο ίδιο χώρο έγινε διάθεση και άλλων προϊόντων , ρύζι, αλεύρι και πατάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *