ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ αν. ΜΑΝΗΣ -ΕΥΡΩΤΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  αν.  ΜΑΝΗΣ -ΕΥΡΩΤΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Ενας αγρότης έχει να αντιμετωπίσει:
1. Υψηλό κόστος παραγωγής ( λιπάσματα ,ρεύμα , πετρέλαιο , μηχανήματα κ.α)
2. Μηδενική ρευστότητα ,ειδικά τα τελευταία χρόνια που δεν δίδεται κανένα δάνειο.
3. Δύσκολες καιρικές συνθήκες
4. Καρτέλ εμπόρων που καθορίζουν την τιμή πώλησης του προιόντος του.
5. Ανταγωνισμό (οχι υγιή) όμοιων προιόντων απο άλλες χώρες.
6. Ενα εχθρικό κράτος
7. Ενα ᾽᾽ανοικτό μαγαζί ´´που δεν είναι σίγουρος μέχρι την τελευταία στιγμή αν και τι θα παράγει παρόλα τα έξοδα που έχει κάνει
8. Συνεχή ανάγκη περαιτέρω επενδύσεων
9. Εναν υποχρεωτικό ΕΛΓΑ που για τα περισσότερα προβλήματα στην καλλιέργεια του δεν τον καλύπτει ασφαλιστικά.
10. Εξοδα που είναι δύσκολο να αποδείξει( εργάτες, οικογένεια κλπ)
Ακόμη και τα τεκμαρτά εισοδήματα έχουν άλλη λογική στα αστικά κέντρα απ᾽ οτι στην επαρχία. Παροχές όπως Υγεία, νερό και μεταφορές δεν είναι ίδιες.π.χ Ενα δεύτερο αμάξι όταν δεν έχεις συγκοινωνίες είναι ανάγκη δεν είναι πολυτέλεια ( δεν εννοούμε βέβαια τα Cayen)

Σέ όλα αυτά έρχονται να προσθετούν και δυο Νομοσχέδια ,το φορολογικό και το ασφαλιστικό με μια καθαρά εισπρακτική λογική.
Ποσοστα επι του εισοδήματος και το μεν και το δε. Και τα δύο με τρόπο που εισοπεδώνουν τον αγρότη και δεν δίνουν κίνητρο περαιτέρω ανάπτυξης .
ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ
Επειδή θεωρούμε ότι το αγροτικό είναι πολυ σοβαρό θέμα και καμμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν το είδε έτσι, πρέπει να αποσυρθούν τα νομοσχέδια και να γίνει ειλικρινής και με ουσία διάλογος λαμβάνοντας υπόψη και τα προαναφερθέντα σημεία.
Πρώτα να ξεκαθαρίσει το φορολογικό .Να αποσαφηνιστεί ποιός είναι αγρότης ,οι πηγές αγροτικού εισοδήματος και ποιό είναι το πραγματικό και όχι πλασματικό αγροτικό εισόδημα.Να αντιμετωπιστούμε σαν αγροτική επιχείρηση με τους διεθνώς αποδεκτούς όρους.
Μετα να συζητηθεί το ασφαλιστικό και με τρόπο ξεκάθαρο και να μείνει ο ΟΓΑ ( αφου εξυγειανθεί) αυτόνομο ταμείο των αγροτών.
Αντιδρούμε γιατί αν περάσουν αυτά τα νομοσχέδια ,θα σταματήσουμε να παράγουμε και θα αναγκαστούμε να παρατήσουμε την γή μας .
Αποτέλεσμα ενα κράτος γεμάτο ανέργους ,μια επαρχία μαραζομένη , τα παιδιά μας να δουλεύουν για ενα κομμάτι ψωμί και να τρώμε μόνο εισαγώμενα προιόντα.
Τον ομορφο κόσμο που ονειρεύστε εμείς θα τον κρεμίσουμε. Θα αντισταθούμε γιατί πλέον δεν έχουμε άλλη επιλογή

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Αν.ΜΑΝΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΡΩΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *