΄΄Το παραμύθι χωρίς ονομα΄΄ στη Μονεμβασία

΄΄Το παραμύθι χωρίς ονομα΄΄ στη Μονεμβασία















Σ’ ένα μακρινό βασίλειο, ο Βασιλιάς, έχει αδειάσει το θησαυροφυλάκιο της χώρας, οδηγώντας το βασίλειό του σε εξαθλίωση. Από τη γειτονική χώρα φτάνει, αντί για οικονομική βοήθεια, η ύστατη προσβολή: μια γαϊδουροκεφαλή.  Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τον τόπο τους, μέχρι που η παλικαριά και η ακλόνητη πίστη του γιου του βασιλιά…

Εκατό χρόνια από την πρώτη δημοσίευσή του το Παραμύθι χωρίς όνομα  αποτελεί μία συναρπαστική αλληγορική ιστορία με επίκαιρα μηνύματα τη διαφθορά και τη μετατόπιση των ευθυνών των πολιτικών, την απογοήτευση των πολιτών και την αδυναμία τους να αγωνιστούν. Τελικά υπάρχει λύση; Στο παραμύθι πάντως η λύση δεν ήταν η φυγή και η παραίτηση, αλλά ο αγώνας του λαού. 
 Η θεατρική ομάδα «ἰᾶσθε θεάτρῳ» σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο Μολάων παρουσιάζει το «Παραμύθι Χωρίς `Ονομα» της Π.Δέλτα, σε διασκευή Ιάκ.Καμπανέλλη και μουσική Μ.Χατζιδάκη. `Ενας 20μελής θίασος σε μια μουσικοθεατρική παράσταση.
Σκηνοθεσία – Μουσική Επιμέλεια: Χριστίνα Λαμπούση
Σκηνικά: Κλαούντιο Γκινέα, Ντίνος Τρογκάνης, Μανώλης Λιαράκος
Παίζουν: Γιώργος Αβδούλος, Θεανώ Αγιονικολαΐτη, Χρυσούλα Βαρλόκωστα, Ελεονόρα Γεώργα,  Ασπασία Γεωργιλή, Κλαούντιο Γκινέα, Ευαγγελία Γκιοτσαλίτη, Γιώργιος Γκοβάτσος, `Εστερ Γκράου, Νίκος Δρακόπουλος, `Ελενα  Κατσουλώτου,  Χριστίνα Λαμπούση, Μανώλης Λιαράκος, Λεωνίδας Λυμπερόπουλος, Χρυσάνθη Μανιατάκη, Ελένη  Παυλομανωλάκου, Μαρία Πιτσή, Ελένη Πρίφτη, Βασίλης Σταματάκος, Ντίνος Τρογκάνης.
Μονεμβασία ,  Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013
Ώρα 20:30  στο  Γυμνάσιο – Λύκειο Μονεμβασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *