Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο καταγραφής & αδειοδότησης υδροληψιών

Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο καταγραφής & αδειοδότησης υδροληψιών
11/1/2014

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικής Αλλαγής στις 10-1-2014, δημοσιοποιείται η διαδικασία αλλαγής του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου καταγραφής και χορήγησης άδειας χρήσης υφιστάμενων και νέων έργων αξιοποίησης υδατικών πόρων.
Συγκεκριμένα, συστήνεται το Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ.), ένα ηλεκτρονικό μητρώο που θα τηρείται στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ και θα πρέπει όλοι οι ιδιοκτήτες ή/και χρήστες σημείων υδροληψίας να υποβάλουν αίτηση για εγγραφή μέσω του Δήμου τους μέχρι τις 15 Μαΐου 2014.


Σημειώνεται ότι η αίτηση για εγγραφή στο Ε.Μ.Σ.Υ. είναι πλήρως απλουστευμένη (υπεύθυνη δήλωση) χωρίς τη συνοδεία δικαιολογητικών.
Ακολούθως, οι ιδιοκτήτες ή/και χρήστες σημείων υδροληψίας έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 να προβούν σε υποβολή αίτησης για τη χορήγηση της σχετικής άδειας χρήσης νερού.
Ο Δήμος Μονεμβασίας σε κάθε νέα εξέλιξη θα ενημερώνει μέσω του παρόντος ιστοχώρου για τις νεότερες εξελίξεις στο θέμα, ενώ σύντομα θα αναρτηθούν τα σχετικά υποδείγματα και εκτενέστερη ενημέρωση.
Επί του παρόντος, δείτε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Υ.Π.Ε.Κ.Α.
Επίσης δείτε το ΣΧΕΔΙΟ Κ.Υ.Α. με θέμα: “Σύσταση, διαχείριση και λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ.) από επιφανειακά και υπόγεια υδατικά συστήματα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *