Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Ηρακλή Τριχείλη ως Δημάρχου στο Νέο Δήμο Μονεμβασίας

Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες

Η χρονική συγκυρία των Δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου, βρίσκει τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας στη δίνη των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης. Ταυτόχρονα ένα νέο διοικητικό τοπίο με τον Καλλικράτη, βάζει την περιοχή μας μπροστά σε νέες προκλήσεις.
Η οργάνωση του νέου Δήμου με τις αρμοδιότητες και τη δομή, που απαιτεί ο Καλλικράτης, είναι το πιο δύσκολο και περίπλοκο εγχείρημα που έχει επιχειρηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υλοποιείται υπό δυσμενείς συνθήκες, δεδομένου ότι οι οικονομικοί πόροι θα είναι ιδιαίτερα περιορισμένοι και είναι αμφίβολο αν οι επιχορηγήσεις θα αποδίδονται στο σύνολό τους.
Για να έχουμε προοπτική για ένα καλύτερο αύριο, πρέπει ο νέος δήμος να οικοδομηθεί σε στέρεες βάσεις, γι΄ αυτό είναι χρέος όλων μας να συνεισφέρουμε σ’ αυτή την προσπάθεια. Αν εκφραστούν οι δυνάμεις της εργατικότητας, της ανάπτυξης, της προόδου και της συλλογικότητας, υπάρχουν ελπίδες για να αντιμετωπίσουμε την πιο δύσκολη ίσως περίοδο της νεώτερης ιστορίας μας.
Σε αυτή την κατεύθυνση, ο νέος Δήμος Μονεμβασίας οφείλει να διαδραματίσει ρόλο σοβαρό και ουσιαστικό, τοποθετώντας στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του, τον πολίτη, όχι μόνο ως δέκτη καλών και άμεσων υπηρεσιών, με σεβασμό στην αξιοπρέπειά του και στις ανάγκες του, αλλά ως συμμέτοχο και συνδιαμορφωτή τοπικών πολιτικών και δράσεων.
Η λειτουργία του Δήμου και η προσπάθεια για ανάπτυξη, πρέπει να στηριχθούν στους παρακάτω βασικούς στρατηγικούς τομείς, οι οποίοι θα εξειδικευθούν σε ειδικούς στόχους και δράσεις μέσα από μια ανοιχτή και συνεχή διαδικασία σύνθεσης προτάσεων και ιδεών.
• Οργανωτική και παραγωγική συγκρότηση των υπηρεσιών του νέου Δήμου, για ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα, αποτελεσματική διοίκηση, άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, διαφάνεια και αποδοτικότητα των πόρων.
• Υποδομές που θα στηρίξουν μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, οδικές προσβάσεις, λιμένες, τουριστικά και αλιευτικά καταφύγια, βιολογικοί καθαρισμοί, διαχείριση στερών αποβλήτων.
• Προστασία του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος, ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων, χωροταξία, πολεοδομία.
• Ήπια Αγροτική ανάπτυξη, ολοκληρωμένη παρέμβαση για παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, δράσεις για στήριξη του εισοδήματος του αγρότη.
• Ήπια Τουριστική ανάπτυξη με αναβάθμιση του προσφερομένου τουριστικού προϊόντος.
• Στήριξη της επιχειρηματικότητας.
• Υγεία-Πρόνοια: Διατήρηση, βελτίωση και επέκταση του Νοσοκομείου Μολάων, του Κ.Υ. Νεάπολης και των άλλων δομών υγείας. Κοινωνική φροντίδα και κοινωνική ενσωμάτωση.
• Παιδεία: Βελτίωση των υποδομών και των δομών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.
• Πολιτισμός: Προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού μας περιβάλλοντος.

Ο Καλλικράτης είναι πλέον πραγματικότητα και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε πολίτες ενός νέου δήμου και η καλή λειτουργία του, θα είναι προς όφελος όλων. Οι τοπικιστικές λογικές και περιχαρακώσεις ανήκουν στο παρελθόν και μόνο τροχοπέδη μπορεί να αποτελέσουν στην προοπτική και ανάπτυξη του νέου μεγάλου Δήμου μας.
Σ΄ αυτή τη σημαντική μετάβαση στη νέα αυτοδιοικητική εποχή, θέλω να σας ανακοινώσω την πρωτοβουλία μου να θέσω υποψηφιότητα ως Δήμαρχος στο νέο Δήμο Μονεμβασίας, καταρτίζοντας πλήρη συνδυασμό, έχοντας ως διαπιστευτήρια τη γνώση και την εμπειρία δύο συνεχόμενων θητειών μου ως Δήμαρχος του Δήμου Ασωπού, με επιτυχή δράση και παραγωγή σημαντικών έργων, αλλά και με αποτελεσματική διοίκηση και συνεργασία με τα μέλη των δημοτικών και τοπικών συμβουλίων και όλων των διοικητικών παραγόντων.
Μ’ αυτά τα εχέγγυα, καλώ όλους τους πολίτες του νέου Δήμου Μονεμβασίας να συμμετάσχουν, ανεξαρτήτως πολιτικών-κομματικών επιλογών. Να διαθέσουν τη γνώση τους, την εμπειρία τους, το χρόνο τους, τις νέες ιδέες τους, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας. Μόνο με τη συμμετοχή μας τόσο πριν αλλά και κυρίως μετά τις εκλογές, μπορούμε να διαμορφώσουμε τις εξελίξεις και να κάνουμε πράξη το όραμά μας για ένα καλύτερο αύριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *