Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο απόσυρσης του φορολογικού ο Στουρνάρας. Άκαρπη η συνάντηση της Πρωτοβουλίας έπεται συνάντηση με αγρότες της Λάρισας

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο απόσυρσης του φορολογικού ο Στουρνάρας. Άκαρπη η συνάντηση της Πρωτοβουλίας έπεται συνάντηση με αγρότες της Λάρισας

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο απόσυρσης του φορολογικού ο Στουρνάρας. Άκαρπη η συνάντηση της Πρωτοβουλίας έπεται συνάντηση με αγρότες της Λάρισας
Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος», η οποία ολοκληρώθηκε περίπου στις 1:00 το μεσημέρι. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας, κ. Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, μετά την άρνηση του Υπουργού Οικονομικών έστω και να συζητήσει την απόσυρση του φορολογικού θα προτείνουν προς τον αγροτικό κόσμο τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Οι αγρότες ζήτησαν από τον υπουργό να αποσυρθεί το φορολογικό των αγροτών και να συζητηθεί από μηδενική βάση όλο το μοντέλο της πρωτογενούς παραγωγής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και ανάπτυξή του.
Όμως ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο ωστόσο εμφανίστηκε διατεθειμένος να συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα, αλλά και να εξεταστούν φορολογικά μοντέλα που ακολουθούνται στην Ευρώπη. Ένα επίσης βασικό ζήτημα που έθεσαν οι αγρότες ήταν και το θέμα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, προτείνοντας να δοθούν στους παραγωγούς δάνεια για επενδύσεις με χαμηλό επιτόκιο. Ακολουθεί συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.
Μετά το πέρας της συνάντησης τους με τον Υπουργό Οικονομικών, οι αγρότες μέλη της Πρωτοβουλίας θα επισκεφθούν και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να έχουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ.
Επίσης, αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων που συμμετέχουν στις φετινές κινητοποιήσεις των αγροτών βρίσκεται αυτή την στιγμή στο ΥπΑΑΤ και πραγματοποιεί συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Μόσχο Κορασίδη αφού ο Υπουργός, Αθανάσος Τσαυτάρης βρίσκεται στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Πελοπόννησος

Την πρόθεσή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των ανεξάρτητων μπλόκων αγροτών και κτηνοτρόφων Πελοποννήσου, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Πεβερέτος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, ζητήθηκε η απόσυρση των φορολογικών μέτρων και η εκ του μηδενός συζήτηση των θεμάτων του αγροτικού κλάδου, αλλά ο υπουργός επανέλαβε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

Τα μπλόκα

Εν τω μεταξύ, στο μπλόκο της Νίκαιας διοργανώνεται στις 15:00 πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, στο οποίο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν πολίτες αλλά και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους.
Οι αγρότες εκτιμούν ότι η μαζική συμμετοχή θα τους δώσει τη δυνατότητα να βγουν και πάλι επί της Εθνικής Οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης, όπως έγινε την προηγούμενη Κυριακή. Υποστηρίζουν ακόμη η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο θα στείλει ένα ακόμη μήνυμα αγωνιστικότητας και αποφασιστικότητας προς την κεντρική εξουσία.
Νωρίτερα σήμερα αγρότες της Χαλκιδικής που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο της ΔΟΥ στα Μουδανιά ενημέρωσαν διερχόμενους πολίτες για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους. Περισσότεροι από 100 αγρότες μοίρασαν ενημερωτικό υλικό με τα αιτήματά τους στους πολίτες, ενώ τα κατέθεσαν και στον προϊστάμενο της εφορίας προκειμένου να τα προωθήσει στο υπουργείο Οικονομικών.
Χρήστος Διαμαντόπουλος
http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=84594

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *