Βράβευση μαθητών Λακωνίας -Δυτ. Μάνηςαπο τον Σύλλογο Απανταχού Λακώνων”Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ”

Στις 24 Νοεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο των Απανταχού Λακώνων «Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ», η καθιερωμένη κατ’ έτος τελετή της απονομής των βραβείων στους αριστεύσαντες αποφοίτους των Λυκείων Λακωνίας και Δυτικής Μάνης (ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΑΜΥΛΗΣ), των εισαχθέντων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (A.EΙ.) και (Τ.Ε.Ι.) της Χώρας, κατά τις Πανελλήνιες εξετάσεις του σχολικού έτους 2012-2013.
Οι αριστεύσαντες το σχολικό αυτό έτος, πέτυχαν με σπουδαίες επιδόσεις σε πολύ καλές σχολές. Η εκδήλωση, η οποία εστέφθη με πλήρη επιτυχία, έλαβε χώρα στους Μολάους στο κτήμα «ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ» του εκλεκτού συμπατριώτη μας κ. Γεωργίου Σταματάκου, ο οποίος το παρεχώρησε αφιλοκερδώς στον Σύνδεσμο μας για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Θερμά τον ευχαριστούμε. Συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή, αφενός μεν η αρωγή της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, υπό τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, Επίτιμου Μέλους του Συνδέσμου, του οποίου είναι Πανελληνίωας γνωστή η ποιμαντική και κοινωνική του δράση, η ευλάβεια, η ταπεινότητα και η σωφροσύνη, αφετέρου δε η άψογη και ευγενική φιλοξενία του Δημάρχου Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη.
Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνετέλεσαν ακόμη οι άοκνες προσπάθειες της Προέδρου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας και Προϊσταμένης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μολάων, σπουδαίας παιδαγωγού κ. Παναγιώτας Αλειφέρη και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πακίων κ. Μιχαήλ Καρούνη, ο οποίος κατ’ άριστο τρόπο πραγματοποίησε τη φωτογράφηση και ηχητική κάλυψη της τελετής, τις οποίες αφιλοκερδώς προσέφερε στο Σύνδεσμο μας. Όλους τους ανωτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου θερμά ευχαριστεί. Επίσης, στην επιτυχία της βράβευσης, συνετέλεσαν και οι φιλότιμες προσπάθειες των μελών του Δ. Σ. κ. Ελένης Κληρονόμου – Μπαθρέλλου, η οποία είχε την επιμέλεια της τελετής και του δραστήριου κ. Δημητρίου Καλφακάκου, πρώην Προέδρου του Αθλητικού Ομίλου Μάνης «Ο ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος έχει διακριθεί για την ανιδιοτελή εθελοντική προσφορά του σε πλείστους τομείς της κοινωνικής πραγματικότητας.
Κατ’ άριστο επίσης τρόπο, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος της εκδήλωσης από τον κ. Παναγιώτη Σουρδάκο Ειδικό Γραμματέα του Συνδέσμου. Στην εκδήλωση απεύθυναν εγκάρδιους χαιρετισμούς και ευχές ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Γεράσιμος Πετρολέκας Αρχιερατικός Επίτροπος Μολάων και η κ. Παναγιώτα Αλειφέρη ως εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Ηρακλή Τριχείλη.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Παντελέων Παντελεάκης στον χαιρετισμό εισήγησή του αναφέρθηκε με τρόπο άριστο στην αξία της Παιδείας, την οποία πρώτη διέγνωσαν και εκτίμησαν οι Έλληνες, οι δε απονομή βραβείων στους έφηβους αποτελεί υψίστης παιδαγωγικής σημασίας έργο.
Οι νέοι αυτοί και μέσα στην κοινωνία και αλλού αξίζει να τιμηθούν.
Η κοινωνία μας χρειάζεται πρότυπα.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης εφέτος, ήταν ο γνωστός συγγραφέας, λαογράφος, δημοσιογράφος και στιχουργός κ. Γεώργιος Λεκάκης, ο οποίος μέσα από μία εμπνευσμένη και εμπεριστατωμένη ομιλία, ανέπτυξε μέσα σε πλήθος αναφορών και αντιστοιχιών γεγονότων, το ρόλο της Ελληνικής Παιδείας σήμερα, την αξία της, αλλά και την μεθοδευμένη υπονόμευσή της, με στόχο την καταστροφή της.
Ο Σύνδεσμος των απανταχού Λακώνων «Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ», τιμώντας κάθε χρόνο όχι μόνο τους αριστούχους μαθητές αλλά και εξέχοντα πρόσωπα της Λακωνικής Κοινωνίας, απένειμε τιμητική πλακέτα στο ζεύγος Αλεξάνδρου Τζόρβα διεθνούς τερματοφύλακα της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου και της συζύγου του σπουδαίας νομικού με άριστες σπουδές στο εσωτερικό και το εξωτερικό, εκλεκτής συμπατριώτισσας μας Χρυσαυγής Ατσιδάκου, θυγατέρα της γνωστής για την κοινωνικής δράση της στο Νομό μας και εκλεκτής φίλης και μέλους του Συνδέσμου μας πρώην Προέδρου Ν. Ε. Πολιτισμού Λακωνίας, συμβολαιογράφου κ. Ματούλας Μπελεγρή Ατσιδάκου.
Το ζεύγος αυτό άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη, όταν το «Ίδρυμα Σταύρος Σπ, Νιάρχος», εμπιστεύθηκαν στον Αλέξανδρο ως τερματοφύλακας της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Euro 2012 και του Παναθηναϊκού παλαιότερα, το ποσό των 50.000 €, το έθεσαν στη διάθεση του Μητροπολίτη μας και αυτός να το αξιοποιήσει στα ιδρύματα, που έχει η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, υπό την πεφωτισμένη ηγεσία του.
Στην εκδήλωση απεύθυναν με γραπτά μηνύματα, τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και ευχές στους αριστεύσαντες νέους μας, οι συμπατριώτες μας: κ.κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Αθανάσιος Δαβάκης Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Κρητικός πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Φεβρωνία Πατριανάκου Βουλευτής Λακωνίας, Γρηγόριος Αποστολάκος πρώην Βουλευτής Λακωνίας, νυν Πρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινωνικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.ΕΠ.Ε.) και Δημήτριος Παννημάρας Δήμαρχος Δυτικής Μάνης.
Στον κεντρικό ομιλητή κ. Γεώργιο Λεκάκη, το Δήμαρχο Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη, στο ζεύγος Αλεξάνδρου Τζόρβα και Χρυσαυγής Ατσιδάκου, εδόθησαν αναμνηστικές τιμητικές πλακέτες φέρουσες τα σύμβολα του Συνδέσμου, από τον Πρόεδρο κ. Παντελέοντα Παντελεάκη, το μέλος του Δ. Σ. κ. Δημήτριο Καλφακάκο και τον Αντιπρόεδρο κ. Αντώνιο Αντωνάκο αντίστοιχα.
Οι βαρύτιμες πλακέτες είναι έργο του γνωστού γλύπτη Πέτρου Γεωργαρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *