Βραβεία απένειμε στους αριστούχους ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Γυναικών Μολάων


 Μια όμορφη και ξεχωριστή εκδήλωση διοργάνωσε την Κυριακή 10 2013 Νοεμβρίου ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος και Δεσποινίδων Μολάων.
 Απένειμε βραβεία και επαίνους στους μαθητές που πρώτευσαν κατά την αποφοίτησή τους από το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το ΕΠΑΛ Μολάων.
 Δύο μαθήτριες και ένας μαθητής απέδειξαν με τις σχολικές τους επιδόσεις ότι σήμερα παρά τις δυσκολίες και την απαξία που επικρατεί υπάρχουν θύλακες αισιοδοξίας και ελπίδας που δεν είναι άλλος από τη νεολαία του τόπου μας, που πάντοτε βλέπει μπροστά.
 Ή Άννα Γεωργιλή, ήδη φοιτήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών αποφοίτησε από το ΓΕΛ Μολάων με βαθμό 19,5.
Η Κυριακή Τζαφέρη ήδη μαθήτρια της Α΄ Λυκείου αποφοίτησε από την Γ΄ Γυμνασίου με βαθμό άριστα 20.
Ο Παναγιώτης Τράμπαρης, φοιτητής Τεχνολογίας- Δασοπονίας στο ΤΕΙ Καλαμάτας, αποφοίτησε από το ΕΠΑΛ με βαθμό 19,5. Στη φετινή εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Πραχάλης ο οποίος αναφέρθηκε σε γνωστούς και άγνωστους Μολαίτες του λόγου και του πνεύματος.
 Η πόλις των Μολάων είναι η γενέτειρα πολλών και σημαντικών ανθρώπων που έχουν τιμήσει τον τόπο που γεννήθηκαν και γαλουχήθηκαν τη διαδρομή των οποίων οι περισσότεροι δυστυχώς δεν γνωρίζουν.
 Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος (1852-1923).
Νομικός, πολιτικός, βουλευτής Επιδαύρου Λιμηράς και Υπουργός Παιδείας το 1892. Ο Βενιζέλος τον έστειλε στην Αμερική για να οργανώσει την Ομογένεια.
Συνέταξε το νομοσχέδιο για την έκδοση των πρώτων αθλητικών γραμματοσήμων.
 Νικόλαος Καρακίτσος: λόγιος ο οποίος πέθανε σε ηλικία 27 ετών.
Το 1919 απέσπασε το α΄ βραβείο από τον Παρνασσό.
 Ιωάννης Σκανδαλάκης (1887-1955). Δικηγόρος- ποινικολόγος, βουλευτής, συγγραφέας (κυρίως φιλοσοφικών πραγματειών).
Ήταν σύζυγος της Μελισσάνθης την οποία και ενυμφεύθη στο μοναστήρι της Γκαγκανιάς.
  Νικόλαος Χρηστάκος (1917-2002).
Χρονογράφος, βιβλιοκριτικός, συγγραφέας ο οποίος έδρασε στα Χανιά όπου και έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του.
  Αντώνιος Κατσώρης (1906-1987) συγγραφέας, δημοσιογράφος, φιλόλογος, καθηγητής, ιστορικός, ερευνητής. Εξέδωσε την εφημερίδα ΜΟΛΑΟΙ γνωστή στους Μολαίτες.
 Γεώργιος Ρουμάνης (1904-1960). Ίδρυσε την Ρουμάνειο Βιβλιοθήκη των Μολάων.
Πολιτικός, συγγραφέας, θεατρικός συγγραφέας.
Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων με Αντιπρόεδρο τον Στρατή Μυριβύλη. Εξελέγη βουλευτής τρείς φορές. Στα δικαστήρια ήταν γνωστός για την ευφράδειά του.
Σύζυγός του ήταν η γνωστή εκφωνήτρια του ραδιοφώνου Ιωάννα Ρουμάνη.
Αγωνίστηκε με πάθος για την ένωση Ελλάδας και Κύπρου.
Θεόδωρος Καλιφατίδης.
 Ο μόνος που βρίσκεται εν ζωή. Δραστηριοποιείται στην Σουηδία.
 Είναι χαρακτηριστικό ότι τα έργα του πρώτα τα γράφει στα σουηδικά και μετά τα μεταφράζει στα ελληνικά.
 Πραγματικά με τις αναφορές του κου Πραχάλη οι παλαιότεροι των Μολαιτών θυμήθηκαν και οι νεώτεροι έμαθαν πως μία μικρή πόλη έχει αναδείξει τόσο σημαντικούς ανθρώπους.
 Η πρόεδρος του συλλόγου Δανάη Μοσχοβάκου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τονίζοντας ότι ο σύλλογος επιβραβεύει με την εκδήλωση που πραγματοποίησε την κατάκτηση της γνώσης και ευχήθηκε στα παιδιά να επιτύχουν στο στίβο της ζωής.
 Με θερμά λόγια για τους μαθητές που βραβεύτηκαν, δίδοντάς τους τον έπαινο και το βραβείο, μίλησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Πετρολέκας, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης και η Αντιπεριφερειάρχης Αδαμαντία Τζανετέα.
 Παρόντες στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήσαν επίσης οι αιδεσιμολογιώτατοι π. Στυλιανός Κότσαλης & Ελευθέριος Κότσαλης, οι Αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης & Γεώργιος Βουνελάκης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Μολάων Ευθύμιος Κοντοσταθάκος, η Πρόεδρος του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Παναγιώτα Αλειφέρη, ο Δ.Σ. Παναγιώτης Νικολινάκος, οι τ. Δήμαρχοι Μολάων Ιωάννης Τσαγκάρης και Ιωάννης Μοσχοβάκος, η Λυκειάρχης ΓΕΛ Μολάων Ολυμπία Λαμπούση, ο προϊστάμενος του ΚΠΕ Μολάων Νικόλαος Παπαδάκης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Ιωάννης Παναρίτης, η πρόεδρος του ΚΑΠΗ Μολάων Καλλιόπη Καρυτσιώτη, ο πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Μολάων Ιωάννης Ζερβάκος, η πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων νότιας Λακωνίας Κούλα Κολλιάκου, η πρόεδρος του εκπολιτιστικού μορφωτικού συλλόγου Πακίων Έφη Πανουργιά, η πρόεδρος του πολιτιστικού-μορφωτικού συλλόγου Ελαίας η ΒΙΑΝΔΙΝΗ Ελένη Ζάγκλη, η τ. Ν.Σ. Ματούλα Μπελεγρή, οι τ. Λυκειάρχες Ιωάννης Πριφτάκης & Αφροδίτη Καπρίτσου, εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι οικογένειες των βραβευθέντων και πλήθος Μολαιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *