ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΛΑΟΥΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΛΑΟΥΣ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΛΑΟΥΣ

Την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε στους Μολάους Ημερίδα Ευαισθητοποίησης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Σπάρτης. Ο διευθυντής του σχολείου κ. Θεόφιλος Κουμουτζής μίλησε για τον θεσμό των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των δυο σχεδίων δράσεων (project) του ΣΔΕ Σπάρτης με τίτλο «Αρχαία Σπάρτη, Ιστορία και Πολιτισμός» και του παραρτήματος Μολάων με τίτλο «Επιχειρηματικότητα και Τοπική Αυτοδιοίκηση» και τέλος η ψυχολόγος κα. Σοφία Μπελεγρή μίλησε για τον ρόλο του σύμβουλου ψυχολόγου στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.
Ο σύλλογος των εκπαιδευτών εκφράζει ευχαριστίες στον διευθυντή του ΣΔΕ Σπάρτης κ. Θεόφιλο Κουμουτζή και στη διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Μολάων κ. Ολυμπία Λαμπούση για την αγαστή συνεργασία κατά το τρέχον εκπαιδευτικό έτος. Επίσης, ευχαριστίες οφείλονται στον Δήμο Μονεμβασίας και ιδιαιτέρως στον κ. Ιωάννη Κολλιάκο για την προσφορά, από το προηγούμενο έτος, υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Επιπλέον, θερμές ευχαριστίες απευθύνονται στον πρόεδρο Πακίων κ. Μιχάλη Καρούνη, ο οποίος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στήριξε αφιλοκερδώς την εκδήλωση, με τη διάθεση ηχητικού εξοπλισμού και μουσικού προγράμματος. Συγχαρητήρια εκφράζονται στους αποφοίτους για την πρωτοποριακή και υπεύθυνη στάση τους, η οποία αποτελεί εγγύηση για το καλύτερο μέλλον της τοπικής κοινωνίας.
Το Παράρτημα των Μολάων λειτουργεί από το έτος 2009 χάρη στη δραστηριοποίηση και το ενδιαφέρον για μάθηση της τοπικής κοινωνίας αλλά και των καθηγητών της Μέσης Εκπαίδευσης που εκπροσωπούν τον θεσμό και του Διευθυντή κ. Θεόφιλου Κουμουτζή.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας συνιστά καινοτόμο εκπαιδευτικό φορέα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με σκοπό την καλλιέργεια της ανθρώπινης προσωπικότητας, την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και των ανισοτήτων, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την προώθηση στην απασχόληση, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής.
Απευθύνεται σε ενήλικες (18 ετών και άνω), ανεξαρτήτου υπηκοότητας, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Γυμνάσιο, Λύκειο) και είναι κάτοχοι απολυτηρίου Δημοτικού. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με συνολική διάρκεια 18 μήνες (δύο εκπαιδευτικά έτη), περιλαμβάνει κύκλο μαθημάτων γενικής παιδείας, Ελληνική και Αγγλική Γλώσσα, Μαθηματικά, Πληροφορική, Κοινωνική και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Φυσικές Επιστήμες, Πολιτισμική – Αισθητική αγωγή και Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας (http://www.inedivim.gr/index.php/sde).
Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες (17:00 έως 21:00 μ.μ.) από Δευτέρα έως Παρασκευή. Η διδασκαλία είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις προσδοκίες των εκπαιδευομένων. Η επιτυχής παρακολούθηση οδηγεί στην απόκτηση τίτλου ισότιμου με απολυτήριο Γυμνασίου από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο επιτρέπει τη συνέχιση των σπουδών σε ανώτερο επίπεδο ή τη διεκδίκηση εργασίας με ευνοϊκότερους όρους.
Πληροφορίες και εγγραφές: ΣΔΕ Σπάρτης, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 2, Σπάρτη, τηλ. 27310-28825, 6932552763 κ. Θεόφιλος Κουμουτζής και Παράρτημα Μολάων, Γενικό Λύκειο Μολάων, τηλ. 6947423431 κα. Σοφία Μπελεγρή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *