Η αγανάκτηση ενός πατέρα που δεν μπορεί να στείλει τα παιδιά του στο νηπιαγωγείο του Κυπαρισσίου, γιατί το έκλεισαν…

Η αγανάκτηση ενός πατέρα που δεν μπορεί να στείλει τα παιδιά του στο νηπιαγωγείο του Κυπαρισσίου, γιατί το έκλεισαν…
Αγαπητό Apela,

Είμαι ένας “αγανακτισμένος” κάτοικος του όμορφου αλλά ακριτικού Κυπαρισσίου.
Αγανακτισμένος γιατί “έτυχε” να είμαι γονιός δύο μικρών παιδιών που ανυπομονούν να πάνε σχολείο, της Κωνσταντίνας και του Πολυχρόνη.

Σήμερα ημέρα αγιασμού των σχολείων σε όλη την Ελλάδα, στο Κυπαρίσσι δεν τελέστηκε αγιασμός. Σαν να μην έφτανε αυτό η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας του Νομού με έδρα στη Σπάρτη, ενημέρωσε τους γονείς και τον Πρόεδρο της Κοινότητας, ότι φέτος δεν θα λειτουργήσει το Νηπιαγωγείο στο Κυπαρίσσι.

Μας είπαν να πάρουμε τα παιδιά μας και τα πάμε νηπιαγωγείο στους Μολάους επειδή κλείσανε και το νηπιαγωγείο στη Ρειχιά, που είναι ενδιάμεσο χωριό. Για διευκόλυνσή μας είπαν να πούμε στο Δήμο να βάλει ένα πούλμαν να πηγαινοφέρνει τα παιδιά στους Μολάους σε καθημερινή βάση!!!!!!!

Δηλαδή παιδιά 5 χρονών να κάνουν 50 + 50χλμ τη μέρα πάνω στον δύσβατο ορεινό όγκο του Πάρνωνα μέσα από τη συνεχή ομίχλη για να πάνε στο νηπιαγωγείο. Ωραία Παιδεία. Ήθελα να ξερα ποιος απ αυτούς που το σκέφτηκε αυτό θα έβαζε το δικό του παιδί σε τέτοια δοκιμασία.

Τη φετινή χρονιά το νηπιαγωγείο στο Κυπαρίσσι έχει 2-3 παιδιά και άλλα τόσα που θα πάνε προνήπιο, πιο πολλά απ όσα έχει όλο το Δημοτικό μαζί. Θα πρέπει να σημειώσω ότι το Νηπιαγωγείο είναι υποχρεωτική εκπαίδευση και ένα παιδί δεν μπορεί να πάει Α Δημοτικού αν δεν βγάλει πρώτα την “τάξη” του νηπιαγωγείου. Το να μην λειτουργήσει το Νηπιαγωγείο στο Κυπαρίσσι σημαίνει για τους γονείς αυτού του απομονωμένου μέρους που έχουν μικρά παιδιά ότι ή πρέπει να μεταναστεύσουν ή τα παιδιά τους να πάνε πρώτα φαντάροι και μετά όντας ανεξάρτητα να ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους από το νηπιαγωγείο.

Έτσι λοιπόν ή θα γυρίσουμε 100 χρόνια πίσω που τα παιδιά δεν πήγαιναν σχολείο ή θα φύγει μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων από τέτοια μέρη και θα ξαναγυρίσει όταν βγει στη σύνταξη. Εκτός αν κάποιος θεωρεί ότι οι γονείς θα μεταναστεύσουν για μια χρονιά στους Μολάους, στην Αθήνα ή στον Καναδά, για να πάνε τα παιδιά νηπιαγωγείο και μετά θα επιστρέψουν για να πάνε τα παιδιά τους Δημοτικό στο Κυπαρίσσι.

Αγαπητό Apela και αναγνώστες, αν θέλουμε η Παιδεία να είναι Δημόσια, Δωρεάν και για όλα τα παιδιά τότε δεν μπορούμε να κλείνουμε σχολειά για οικονομικούς λόγοους, δεν μπορούμε να αφήσουμε τον κο Πολίτη και τον κάθε κο Πολίτη να μας διώχνει από τα σπίτια μας. Και εμείς πολίτες είμαστε.

Με εκτίμηση
Γιώργος Πολυχρονίου
κάτοικος Κυπαρισσίου
πατέρας της Κωνσταντίνας και του Πολυχρόνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *