Η διαδικασία και οι όροι έκδοσης για τις άδειες χρήσης νερού σε ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

Η διαδικασία και οι όροι έκδοσης για τις άδειες χρήσης νερού σε ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

images
Η διαδικασία και οι όροι έκδοσης για τις άδειες χρήσης νερού σε ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (30/10/2014 13:54)

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ στην οποία περιγράφεται αναλυτικά η «διαδικασία και οι όροι έκδοσης των αδειών, χρήσης και εκτέλεσης έργων αξιοποίησης των υδάτων» (άδειες χρήσης νερού). Σύμφωνα με αυτή πλέον απαιτείται ο κωδικός από το Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ) για τη χορήγηση και τροποποίηση οποιασδήποτε άδειας χρήσης νερού. Για τον καθορισμό της χορηγούμενης ποσότητας ύδατος η αδειοδοτούσα αρχή θα λαμβάνει πλέον υπόψη τη χρήση των τελευταίων 5 ετών, όπως αυτή αναγράφεται στις σχετικές δηλώσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Για αγροτικές χρήσεις που δεν είναι καταγεγραμμένες στον ΟΣΔΕ, η αδειοδοτούσα αρχή λαμβάνει υπόψη την αγροτική χρήση σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου παραγωγού.

Στην ΚΥΑ τονίζεται ακόμα ότι για τις άδειες που έχουν εκδοθεί πριν το 2005, όπως ισχύει και έχουν κατατεθεί αιτήσεις για εγγραφή στο ΕΜΣΥ μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2014, οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται μέχρι 30 Απριλίου του 2015 να υποβάλλουν φάκελο ανανέωσης της άδειας.

Δείτε εδώ την ΚΥΑ με όλες τις λεπτομέρειες (http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wEc63YDhn5AeXdtvSoClrL87e_1TwhCA6nuFUDqazHcNeJInJ48_97uHrMts-zF)
παηγη…http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=89101

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *