ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ Η Ι.ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΩΝ ΜΟΛΑΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Με αισθήματα χαράς και ιερού ενθουσιασμού πανηγύρισε η πόλη των Μολάων της προστάτιδα και πολιούχο Της, Οσιοπαρθενομάρτυρα Αγία Παρασκευή,την Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012.
 Πλήθη πιστών συνέρρευσαν στον Ναό της Πολιούχου για να προσκυνήσουν το θαυματουργό και πανσεβάσμιο Ιερό Της Εικόνισμα και Τεμάχιο Ιερών Λειψάνων και να λάβουν χάρη και δύναμη στον καθημερινό αγώνα της ζωής.
 Την Τετάρτη 25 Ιουλίου το απόγευμα, τελέσθηκε μέγας εσπερινός στην ομώνυμη εκκλησία της πόλης και στη συνέχεια έγινε η κάθοδος της εικόνας στον Καθεδρικό ναό της Γέννησης του Χριστού με την συνοδεία της φιλαρμονικής ,της Δημοτικής αρχής και πλήθος πιστών.
Ακολούθησε λαϊκό γλέντι μέχρι το πρωί με την Ορχήστρα παλίρροια.
 Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Θεία Λειτουργία όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, συνοδευόμενος από πλήθος ιερέων,και με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών και μετά το πέρας της θείας λειτουργία έγινε η περιφοράς της εικόνας της Αγίας Παρασκευής και των Ιερών λειψάνων στην κεντρική πλατεία των Μολάων.
 Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Τριχείλης ,οι Βουλευτές κ.Δαβάκης,κα Πατριανάκου,η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Τζανετέα, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *