Στην εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης στις 20/12, το ΟΣΔΕ 2014 και την παράταση μετατροπής των συνεταιρισμών αναφέρθηκε ο Υπουργός Αθ. Τσαυτάρης

Στην εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης στις 20/12, το ΟΣΔΕ 2014 και την παράταση μετατροπής των συνεταιρισμών αναφέρθηκε ο Υπουργός Αθ. Τσαυτάρης

Στην εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης στις 20/12, το ΟΣΔΕ 2014 και την παράταση μετατροπής των συνεταιρισμών αναφέρθηκε ο Υπουργός Αθ. ΤσαυτάρηςΣύμφωνα με όσα ανέφερε σε σημερινή (19/12) συνέντευξη Τύπου, από το κτήριο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το απόγευμα της Πέμπτης (19/12) πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 680.000 δικαιούχων, το υπόλοιπο 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης, το ύψος της οποίας ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ. Τα χρήματα, σύμφωνα με τον κ. Τσαυτάρη, θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των αγροτών από το πρωί της Παρασκευής, 20 Δεκεμβρίου (από σήμερα οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται από το site του ΟΠΕΚΕΠΕ). Παράλληλα, ο Υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα του ΟΣΔΕ 2014. Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά: α) οι παραγωγοί πλέον θα μπορούν να καταθέτουν μόνοι τους ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους, β) θα διεξαχθεί διαγωνισμός για φορείς που θέλουν να συμμετέχουν στο έργο (συνεταιρισμοί, Ομάδες Παραγωγών κ.α.).

ΟΣΔΕ

Οι φορείς αυτοί θα πρέπει να πιστοποιηθούν, ώστε να αναλάβουν το έργο είτε σε πρωτοβάθμιο επίπεδο (δηλαδή την κατάθεση των δηλώσεων) είτε σε δευτεροβάθμιο επίπεδο (τον έλεγχο των δηλώσεων). «Εναπόκεινται στους φορεία αν θα ζητήσουν χρήματα για την διαδικασία από τους παραγωγούς», συμπλήρωσε ο Υπουργός.

Συνεταιρισμοί

Μιλώντας για το θέμα των αλλαγών που θα υπάρξουν στον νόμο 4015, για τους συνεταιρισμούς, ο κ. Τσαυτάρης έκανε γνωστό στους δημοσιογράφους του αγροτικού ρεπορτάζ ότι προχτές (17/12) κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ, στο οποίο περιέχονται όλες οι τροπολογίες σχετικά με τον νόμο 4015. Ωστόσο, λόγω του κατ’ επείγοντος, του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς του Υπουργείου Ανάπτυξης, το νομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ θα συζητηθεί στις 6, 7 και 8 Ιανουαρίου του 2014. Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι θα δοθεί 4μηνη παράταση για τις μετατροπές των συνεταιριστικών οργανώσεων (η καταληκτική ημερομηνία εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2013).

Δωρεάν διάθεση ρυζιού

Ο κ. Τσαυτάρης αναφέρθηκε ακόμη και στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την πρόγραμμα της δωρεάν διανομής ρυζιού, τονίζοντας ότι καθυστέρησε η διαδικασία λόγω της αργοπορημένης εκδίκασης των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί για τον διαγωνισμό. Σύμφωνα με τον ίδιο, βρέθηκαν ήδη οι απαραίτητοι εθνικοί πόροι, υπεγράφη η απαραίτητη ΚΥΑ και σύντομα θα διεξαχθεί νέος διαγωνισμός.
Πηγη…http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=83638

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *