Συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μονεμβασίας για το χαράτσι και για το Νοσοκομείο Μολάων

Συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μονεμβασίας για το χαράτσι και για το Νοσοκομείο Μολάων









ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ
Την Τρίτη 29-11-2011 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασιάς
1. «Σχετικά με την επιβολή και την είσπραξη του εκτάκτου ειδικού τέλους»

2. «Σχετικά με την κατάργηση κλινικών του Νοσοκομείου Μολάων»

Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μονεμβασιάς κατά τη συνεδρίασή του στις 29/11/2011, έλαβε την ακόλουθη απόφαση αναφορικά με την επιβολή και είσπραξη του Ειδικού Τέλους Ακινήτων.

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Από το πρακτικό της 25/29-11-2011 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αριθ. Απόφασης 377/2011

«Σχετικά με την επιβολή και την είσπραξη του έκτακτου ειδικού τέλους».

Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί, ότι ο λαός δεν μπορεί να αντέξει περισσότερο στη φορολογική επιδρομή και τις επιπτώσεις της οικονομικής πολιτικής που ασκείται.
Εκφράζει την ευθεία αντίθεσή του με την επιβολή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων, σε μια πολύ δύσκολη εποχή για όλους τους πολίτες με νέους φόρους, μειώσεις μισθών, εργασιακή εφεδρεία και πλήθος άλλων αντιλαϊκών μέτρων.
Δεν είναι τέλος αλλά φόρος, διότι δεν έχει ανταποδοτικότητα, επεβλήθη με απίστευτη προχειρότητα, οριζόντια ακόμη και στην πρώτη κατοικία, δεν έλαβε υπόψη ούτε τα εισοδηματικά κριτήρια και τέλος συνδέθηκε με τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, ενέργειας επαχθούς σε βάρος ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Αποφασίζει ομόφωνα
1. Να ζητήσει άμεσα την κατάργηση του άδικου και αντιλαϊκού μέτρου του Έκτακτου Ειδικού Φόρου.
2. Έως ότου αυτό επιτευχθεί, να αποσυνδεθεί οπωσδήποτε η είσπραξή του από τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.
3. Να εξουσιοδοτήσει τον κ. Δήμαρχο να αποστείλει εξώδικη πρόσκληση-διαμαρτυρία προς τη ΔΕΗ, με την οποία θα καλείται να μην προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος λόγω μη πληρωμής του ειδικού φόρου, διότι αποτελεί αντισυμβατική ενέργεια και επαχθή κύρωση, αφού αποστερεί κοινωνικό αγαθό απαραίτητο για αξιοπρεπή διαβίωση και προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
4. Να σταλεί η παρούσα στην ΚΕΔΕ καλώντας την να προβεί σε ενέργειες και πρωτοβουλίες, σύμφωνες με τα ανωτέρω αποφασισθέντα.
5. Την παροχή σε συνεργασία με τους δικηγορικούς συλλόγους νομικής στήριξης στους συμπολίτες μας, που θα επιδιώξουν τη δικαστική προστασία έναντι της επιβολής του ειδικού φόρου και στις περιπτώσεις που διακόπτεται ή επιχειρείται η διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Επίσης σε περίπτωση θετικής έκβασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης ακύρωσης και σε όσους δημότες κατέβαλαν το ειδικό τέλος και δικαιούνται την επιστροφή του ως αχρεωστήτως καταβληθέν.

Ο Πρόεδρος Τα μέλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *